Alriksson startar nytt damelitlag i Sverige


Catrine Josefsson och Carolin Gustafsson flankeras av Anders Englund och Mats Johansson från Drylane som är en av lagets huvudsponsorer. Foto: Dennis Nystrand – [no link]

SEXDREGA :::

Nu händer det mycket inom svensk damcykling. Ett helt nytt svenskt damelitlag kommer att ställas på startlinjen 2006. Alriksson Cycle Team heter laget som kommer från södra Västergötland.

Svensk damcykling är synnerligen framgångsrik. Svenskorna har varit framgångsrika utomlands och detta avspeglar sig även på hemmaplan. I fjol var CK Falken och Falu CK framgångsrika som lag. Dominansen stod Örebrocyklisterna för genom stark åkning av Karin Aune och Emilia Fahlin. Svanesunds GIF var en uppstickare som tog några segrar.

År 2006 kommer scenen att förändras. Aune försvinner utomlands. Samma sak gör systrarna Ehrin i CK Falken. Falu CK’s stora dominant Maria Landström flyttar till nysatsande Fredrikshof. Svanesunds GIF satsar vidare på damer om än lite hårdare än i fjol.

Sex tjejer i cykelhandlare Alrikssons lag
Initiativtagare till satsningen är Martin Alriksson som driver Alrikssons Cykel i Sexdrega. Cyklisterna kommer att köra nationella tävlingar i sina ”vanliga” klubbar men på större tävlingar och internationella tävlingar i Sverige och utomlands kommer man att tävla tillsammans för teamet.

Laget kommer att ha sex unga cyklister. Tre seniorcyklister och tre juniorer. Laget kommer att utgå från Skara eftersom flera av cyklisterna går på cykelgymnasiet. Att Scandinavien Open i Vårgårda fått världscupstatus har betytt en del för satsningen. Laget eftersrävar att kunna komma ut i europa och tävla mycket för att bli konkurrenskraftiga. Till sin hjälp har man tagit belgiska ASCO som genom agenten Olivier Onderbeke skall ta kontakt med tävlingsarrangörer som kan bjuda in laget.

I lagets beskrivning av sina målsättningar berättar man att de siktar på att vara nordens bästa damlag senast 2008. Planeringen är långsiktig och de yngsta cyklisterna har inte uppnått elitklass ännu.

Följande cyklister ingår i Alriksson Cycle Team 2006:
Marie Lindberg, 18 (CK Filip)
Catrine josefsson, 19 (Spårvägen)
Emilia Fahlin, 17 (Örebrocyklisterna)
Caroline Svensson, 16 (CK Falken)
Carolin Gustafsson, 16 (Ulricehamns CK)
Jessica Kihlbom, 16 (Kind CK)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *