Veronica Andreasson lämnar Bianchi


Veronicas nya lag Safi-Pasta Zara-Manhattan är ett av värdens bästa damlag. Foto: Veronica Andreassons hemsida – [no link]

TREVISO :::

Det blir team manager Maurizio Fabretto som kommer att leda Veronica Andreassons cykelåkning under den kommande säsongen. Hon kommer att köra i det italienska laget Safi-Pasta Zara-Manhattan 2006

Veronica Andreasson körde i fjol för Bianchis damlag i Italien. Hon hade flera stora framgångar och uppmärksammades både med en plats i det svenska VM-laget och med en nominering på Cykelgalan.

Veronicas framtida lag blir det mycket välmeriterade Safi-Pasta Zara-Manhattan. Laget har haft stora framgångar med guld både på OS och VM. Det är ett av världens absolut bästa lag. Det är oklart om vi får se laget i Sverige någon gång. De har vid flera tillfällen varit med på bl.a. Tjejtrampet.

Lagbytet innebär att Veronica kommer att bli lagkamrat med flera riktig välmeriterade cyklister. Bland dessa kan nämnas Marta Bastianelli som bl.a. vunnit junor-VM 2004, Anna Zugno, tempokanon med bl.a. VM-guld och Rochelle Gillmore från Australien, en av världens bästa spurtare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *