Jannering och Svärdström körde hem brons på Paralympics

Totalt fyra medajer kan cyklingen räkna hem efter dagens två linjelopp med svensk representation körts. Louise Jannering med pilpoten Anna Svärdström gjorde ett mycket starkt lopp och bidrog mycket till splittringen i fältet som separerade de tre medaljekipagen från övriga fältet tidigt i tävlingen. En tredjeplats blev det för duon från Sigtuna Märsta Arlanda CK.

– Vi har precis passerat mållinjen och har legat i servicebilen bakom hela tiden! Mot slutet var dom fem tävlande som höll samma tempo när vi gick in på det sista varvet och de starkaste drog ifrån. Det har varit en jättespännande tävling och Louise och Anna har verkligen varit med från början. Det är helt otroligt! säger Michael Lindgren, Förbundskapten Paracykel, Svenska Cykelförbundet.

Det här var det andra OS-bronset den här veckan för Louise och Anna som därmed la den fjärde medaljen till cyklisternas prissamling efter detta Paralympic. Tidigare idag tog Anna Beck, Skogshalls CK-Hammarö hem ett sliver, sitt andra på detta Paralympics, i damer C-3’s linjelopp.

RESULTAT DAMER B LINJELOPP 92.4km:
1 DUNLEVY Katie-George, Pilot: McCRYSTAL Eve (irl) 2:35:53
2 DUNWIN Sophie, Pilot: HOLL Jenny (GBR) +7
3 JANNERING Louise, Pilot: SVAERDSTROEM Anna (SWE) +7
4 KIRYLA Justyna, Pilot: TECLAW Aleksandra (POL) +3:29
5 FACHIE Lora, Pilot: HALL Corrine (GBR) +4:33

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.