Dramatisk start för Svealand CT i Schweiz

Det blev en dag med vurpor och lite tekniska problem för juniorprojektet Svealand Cycling Team när GP Rüebliland (UCI 2.2) inleddes idag. Tre åkare fanns med i huvudklungan i spurten, topplaceringarna uteblev, men sett till de svårigheter som var under etappen så var sportchefen Oskar Ekman mycket nöjd med hur killarna presterat.

En tidig vurpa med tre åkare som skadat sina cyklar försvårade ordentligt för Svealand CT när den första etappen kördes i Schweiz. Acke Dahlbom, Johan Borgström och Joel Warrén tvingades alla tre till cykelbyten. För Borgström mynnade det tyvärr ut i att han fick slutföra tävlingen på en cykel som var flera storlekar för liten, vilket fick till följd att han inte klarade tidsgränsen. Även Gustav Lovidius fick problem efter att ha tvingats till ett stopp under loppet och maxgränsen tidsmässigt för etappen löpte ut.

Erik Ekman var snabbast i spurten och säkrade en 23e plats. Viktigast var dock att inte inte tappa tid mot toppåkarna på etappen. Det var en mycket snabb etapp, trots att den var kuperad. Ofta med höga snittfarten, trots att juniorerna kör med begränsad utväxling. Med tre åkare kvar på samma tid som segraren, undantaget bonussekunder, så ser sportchef Oskar Ekman fram emot kommande etapper och nya möjligheter till fina resultat.

SAMMANLAGT EFTER ETAPP 1:
1  POOLE Max (GBR) Fensham Howes-MAS Design 02:13:39
2  STIEGER Adrian (AUT) Austria 00:04
3  MÄRKL Max (GER) Germany 00:06
27  EKMAN Erik (SWE) Svealand Cycling Team 00:10
48  PEDERSEN Eric (SWE) Svealand Cycling Team ,,
62  WARRÉN Joel (SWE) Svealand Cycling Team ,,
129  DAHLBLOM Acke (SWE) Svealand Cycling Team 10:36
133  LOVIDIUS Gustav (SWE) Svealand Cycling Team 21:26
134  BORGSTRÖM Johan (SWE) Svealand Cycling Team 21:38

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.