Världscupseger för Jenny Rissveds i Lenzerheide

Bam! Efter förra veckans sjukskrivning från det avslutande VM-loppet i Val di Sole så kom Jenny Rissveds tillbaka med dubbel kraft idag i Schweiziska Lenzerheide. Hon vann XCC-loppet med god marginal före brittiskan Evie Richards och hemmaåkaren Jolanda Neff.

Det var på det näst sista varvet som Evie Richards lade grunden till avgörandet i dagens tävling. Hon gjorde en ordentlig forcering som skapade en lucka för henne själv, Jolanda Neff och Jenny Rissveds. Efter sista varvningen så tappade Neff i klättringen ut ur målområdet och strax därefter satte Rissveds in det avgörande rycket. Det blev seger med ett par sekunder, men ändå en betryggande marginal för falutjejen som rullade över mållinjen med armarna i luften och ett brett leende.

Det var tufft, men bra. Jag kände mig lite osäker inför helgen eftersom jag var sjuk förra veckan. Det kunde gå lite hur som helst. Jag har bara fina minnen från Lenzerheid. Evie (Richards) inspirerar mig med sitt mod, hon är en riktigt duktig cyklist, väldigt stark, det var kul att tävla mot henne. Jag tror att det var en av anledningarna till att jag vann idag, kommenterade Jenny efter loppet. Detta var hennes fjärde vinst här i Lenzerheide. Tidigare har hon vunnit XCO både som U23 och elit. Segern i fjol var en milstolpe i henne comeback till tävlingsbanorna efter en behövlig sjukskrivning.

RESULTAT:
1 RISSVEDS Jenny (SWE) Team 31:Outride MTB 20:34
2 RICHARDS Evie (GBR) TREK FACTORY RACING XC +0:02
3 NEFF Jolanda (SUI) TREK FACTORY RACING XC +0:16
4 TAUBER Anne (NED) CST POSTNL BAFANG MTB RT +0:22
5 LECOMTE Loana (FRA) MASSI +0:31

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.