Ny OS-medalj av Anna Beck i Paralympics

Det blev en mycket tät spurtstrid om silvermedaljen när damernas linjelopp avgjordes med svenska Anna Beck i klassen C3. Hemmaåkaren, japanskan Keiko Sugiura, vann efter att ha attackerat i den avslutande backen uppför Mount Fuji på väg mot målet på motorbanan. Beck spurtade i en grupp om tre cyklister där marginalerna var mycket små, men till hennes fördel. Anna tog därmed sitt andra silver i detta OS.

Det var i den näst sista klättringen uppför Fujiberget som damklungan sprack upp och tre åkare distanserade en sönderfallande huvudklunga. Anna Beck fanns inte med i tätgruppen utan fick kämpa sig tillbaka in i toppen av tävlingen. Vid sista målpassering låg hon femma, 20 sekunder efter den ledande trion. Hon lyckades att ansluta och komma mde i medaljkampen.

Chansen till gludmedaljen försvann i sista backen då den segrande jampanskan gjorde sitt avgörande ryck. I spurten om silvret var Anna snabbast, men det var med knapp marginal som hon slog sina två utbrytarkollegor från Australien och Kina.

RESULTAT DAMER C-3:
1 SUGIURA Keiko (JPN) 01:12:55
2 BECK Anna (SWE) 16
3 GRECO Paige (AUS) 16
4 WANG Xiaomei (CHN) 16
5 SCHINDLER Denise (GER) +2:43
6 BROWN Clara (USA) +2:43
7 WHITMORE Jamie (USA) +2:43
8 MUNEVAR FLOREZ Daniela Carolina (COL) +2:43
9 ZENG Sini (COL) +3:14
10 MARC Elise (FRA) +4:47

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.