Wilma Olausson ensam svenska i världscuptävlingen i Plouay

Den franska endagsklassikern GP de Plouay – Lorient- Agglomération Trophée CERATIZIT (UCI Womens World Tour) kördes idag i Normandiets hjärta, strax norr om staden Lorient. Wilma Olausson (Team DSM) var ensam svenska till start i den tuffa tävlingen som vanns av italienskan Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo).

Det blev italiensk seger i Plouay idag. Elisa Longo Borghini tävlar för Trek-Segafredo-teamet som tränas av svenske Mattias Reck från Mölndal. I en av Mattias tidigare arbetsplatser, det tyskregistrerade laget Team DSM kör den unga svenskan Wilma Olausson. Hon gjorde en fin insats och fanns med i den stora andraklungan.

Det var stort manfall i tävlingen. Att loppet var mycket tufft vittnar medelhastigheten, endast 36,7 km/tim, tydligt om.

RESULTAT 150 km:
1  LONGO BORGHINI Elisa (ITA) Trek-Segafredo Women 04:06:02
2  VERHULST Gladys (FRA) Team Arkéa 00:12
3  FAULKNER Kristen (USA) Team TIBCO – SVB ,,
52  OLAUSSON Wilma (SWE) Team DSM 07:59

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.