Vincent Wallinder på andra plats i polska Karpaterna

En handfull svenska cyklister finns på plats och kör det polska U23-loppet Carpathian Couriers Race. Det tre dagar långa etapploppet ingår i Europatouren, UCI Europe Tour. När den första av två linjeetapper kördes idag så var Vincent Wallinder (Team IBT-BH-Carl Ras) snubblande nära en seger då han spurtade in som tvåa bakom etappsegrande holländaren Dan Hoeks (Amsterdam Cycling Academy).

Carpathian Couriers Race inleddes under söndagen med en fyra kilometer lång platt prolog. Wallinder körde in som 20e man, 16 sekunder bakom kroaten Fran Miholjevic (Friuli ASD) som vann etappen. Efter dagens pallplats och bonussekunder klättrade Vincent till sjätte plats sammanlagt. Tävlingen avslutas under tisdagen med ett 13 mil långt linjelopp.

-Det absolut hårdaste lopp vi någonsin kört, skriver sportchefen för Vincents danska lag, Team IBT-BH-Carl Ras på lagets Facebooksida. Tävlingen körs i bergskedjan Karpaterna i de sydligaste delarna av Polen. Dagens etappn försvårades av kallt väder och regn som tillsammans med tuffa klättringar gjorde dagen riktigt tuff. Vincent fanns med i liten tätgrupp som under loppet blivit mindre och mindre. En stökig avslutning med vurpor och många trötta åkare bidrog till att det bildades luckor i fältet som gynnade de åkare som hade både ben och pannben att hålla sig kvar långt fram i fältet.

SAMMANLAGT EFTER 2 AV 3 ETAPPER:
1  HOEKS Daan (NED) Amsterdam Racing Academy 03:28:02
2  MIHOLJEVIĆ Fran (CRO) Cycling Team Friuli ASD 00:01
3  MACIEJUK Filip (POL) Poland 00:09
6  WALLINDER Wincent (SWE) Team IBT – BH Carl Ras 00:16
57  FAGERSTRÖM Ludwig (SWE) Sweden Cycling Academy 03:39
69  FERM Jesper (SWE) Sweden Cycling Academy 09:57
73  CEDERFJORD Simon (SWE) Sweden Cycling Academy 11:48

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.