Fjärdeplats för Eriksson Kvist på sista etappen av Baltic Chain Tour

Efter gårdagens svårigheter så var chansen till att köra som den sammanlagda segern bortflugen för det svenska U23-landslaget vid Baltic Chain Tour. Svårigheterna till trots så vändes motgångarna till framgång idag när den avslutande etappen fick se Linus Eriksson Kvist återigen ta en topp-placering då han spurtade in som fyra i staden Valga efter knappt sjutton mils cykling.

Det blev en speciell etapp för de åkare som kämpade om både etapp- och slutseger. En trio bröt sig loss på de regniga lettiska vägarna och med ca 50 km kvar att köra så hade gruppen en lucka på en minut ner till klungan. Istället för att försöka kämpa om pallplaceringar så valde två av utbrytarna att slå av på farten och återgå till klungan. 19-årige Oskar Myrestøl Johansson (Uno-X Dare Continental) satte då fart på enastående solokörning som gav honom en imponerande seger.

I klungan bakom såg regnet ut att göra körningen in mot mål till ett riskabelt äventyr. Linus Eriksson Kvist som vann den första etappen, höll tungan rätt i mun och placerade sig väl i den sista kurvan. Han körde in som tredje man i klungspurten som vanns av nyzeeländaren Laurence Pithie (Groupama FDJ Continental). Linus blev fyra på etappen medans Pithie tog tillräckligt med bonussekunder för att säkra slutsegern i tävlingen.

SLUTRESULTAT:
1 PITHIE Laurence Equipe continentale Groupama-FDJ 10:46:14
2 LAUK Karl Patrick Estonia 00:05
3 JUNTUNEN Antti-Jussi Ampler Development Team 00:14

38 KVIST Linus Sweden 11:40
45 AHLSSON Jonathan Sweden 11:50
48 ERIKSSON Jacob Sweden
54 BERGSTROM FRISK Erik Sweden
58 FORSSELL Hugo Sweden

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.