Oliver Zwar och Elina Davidsson är nya Svenska Downhill-mästare

Det blev endast en hundradels sekund som seprarerade ett och tvåa i herrarnas svenska mästerskap i downhill. Oliver Zwar (Team Ormsalva/The Union) vann med minsta möjliga marginal före Robin Wallner (Åre Bergscyklister). Spänningen var något mindre i damklassen där Elina Davidsson (CF Fricyklisterna) vann med en betryggande marginal.

Även om segermarginalen var stor för Elina Davidsson så saknades inte kamp i damklassen. En handfull sekunder separerade Alicia Dahls silver från Irma Johanssons brons.

Oliver Zwar var stor favorit inför mästerskapen efter en räcka av fian internationella resultat. Hemmaklubbens hopp stod till rutinerade Robin Wallner. Minsta möjliga marginal kom att skilja de både till Oliwers fördel. Tredje platsen togs av Benjamin Zwar Kvist (Team Ormsalva/The Union).

Dagens tävlingar kördes i ett för årstiden kallt väder. Arrangören skriver i sociala medier att banan för dagen var svårcyklad och tackar samtidigt tävlingsledare, funktionärer, cyklister och representanter för Svenska Cykelförbundet för ett väl genomfört mästerskap.

RESULTAT DAMER:
1 Elina Davidsson, CF Fricyklisterna 5:49.84
2 Alicia Dahl, CF Fricyklisterna +50.09
3 Irma Johanssson, Dala-Järna IK +56.56

RESULTAT HERRAR:
1 Oliver Zwar, Team Ormsalva AC 3.44.09
2 Robin Wallner, Åre Bergscyklister +0.01
3 Benjamin Zwar Kvist, Team Ormsalva AC +7.59
4 Niklas Wallner, Åre Bergscyklister +12.78
5 Adam Eriksson, Gävle CA +16.79
6 Daniel Swanbeck, OK Hammaren +20.38
7 Carl Blomqvist, CF Fricyklisterna +35.96
8 Anders Holmberg, Åre Bergscyklister +46.92
9 Tim Hedman, Järvsö Bergscykelklubb +1:46.13
10 Jesper Vallbom, Team KBK Bikes +2:16.38

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.