Lucas Eriksson åtta totalt i Tour of Norway

Från klarhet till klarhet – så kan de sista månadens tävlande sammanfattas för oss som följt Lucas Erikssons (Riwal CT) framfart på de tre stora etapploppen Vallonien Runt, Danmark Runt och nu Tour of Norway. Tia sammanlagt förra veckan i Danmark och nu en åttondeplats i Norge för den 25-årige svensken som startade sin cykelkarriär i Borås CA.

– 10a på Danmark runt förra veckan och 8a i Norge denna. Det största av alla tack till mina lagkompisar! Så skriver Lucas Eriksson på Instagram efter att ha avslutat ännu ett framgångsrikt etapplopp.

Tour of Norway håller högsta kategorisering på UCI Europe Tour och förutom 50 fina världsrankingpoäng så ger det honom en värdefull exponering mot de större teamen i världen. Lucas har under den här säsongen visat att han är en åkare som står redo att för världens största tävlingar. Nu är det bara att hoppas att det finns sportchefer och team managers på World Tour nivå som ser den potientialen i den envise svensken.

Den avslutande etappen av Tour of Norway såg en mindre klunga spurta om seger i Stavangers hamn efter en kuperad etapp. Det danska Riwal teamet höll sig väl framme i turbulensen som var i den tekniska avslutningen av etappen. Lucas jobbade hårt för att hålla sin position genom korsningar och i kampen om spurtkanonernas rullar. Han åker över mållinjen som 15e man, några meter före lagkamraten Kim Magnusson på 18e plats.

Etapplaceringen avgjorde den sammanlagda placeringen för Lucas idag. Med flera åkare på samma tid så är det placeringen på sista etappen som avgör. En fjärdeplats eller en åttondeplats sammanlagt där placeringarna fördelades i spurten. Lucas fanns med i kriget, men hans främsta egenskaper på cykeln ligger på andra ställen än som spurtare och trots en mycket stark insats så drog han tyvärr det kortare strået i den fighten. Lucas tappade därav en placering från föregående etapp.

SLUTRESULTAT:
1  HAYTER Ethan INEOS Grenadiers 15:15:00
2  SCHELLING Ide BORA – hansgrohe 00:15
3  TEUNISSEN Mike Team Jumbo-Visma 00:25


8  ERIKSSON Lucas Riwal Cycling Team 00:33
26  MAGNUSSON Kim Riwal Cycling Team 01:31

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.