Lucas Eriksson klättrar sammanlagt i Tour of Norway efter två etapper

Lucas Eriksson (Riwal CT) har visat under inledningen av Tour of Norway att den fina form han haft sedan Vallonien Runt håller i sig. Det blev en topp-10 placering på gårdagens inledande etapp och ett nytt starkt resultat idag som gör att han nu ligger åtta sammanlagt med fint slagläge inför helgens tuffa etapper.

Inte sedan Gustav Larssons sammanlagda fjärdeplats i Tour of Norway 2014 har någon svensk varit så högt i sammandraget som Lucas Eriksson nu är. I tävlingens tidiga skede såg Jesper Dahlström och Jonas Ahlstrand till att köra hem svenska etappsegrar och ledartröjor. Det var på den inledande etappen för de båda, 2011 respektive 2012. Ahlstrand spurtslog supercyklisterna Alessandro Petacchi och Evald Boasson Hagen och kunde bl.a. genom denna framgång säkra sig ett proffskontrakt på WorldTour-nivå.

Efter de senaste veckornas stora framgångar för Eriksson så borde det finnas lag i cykelsportens högsta liga som är beredda att öppna dörren för den 25-årige svensken. 14e plats totalt efter bländande körning i Vallonien Runt, 10a sammanlagt i Danmark Runt förra veckan och nu två topp-10-resultat på lika många dagar i Tour of Norway.

Dagens etapp avslutades med en kilometerlång puncheur-backe i Sirdal efter 187 km på vindlande vackra vägar i västra Norge. Riwal-teamet fanns fint med tre åkare som stöttade Lucas i den samlade klungan under den sista milen in mot målet. Det var en tight kurva på väg in i backen vid kilometermärket där svensken och flera andra fick bromsa in kraftigt och tappade värdefulla metrar på täten. Eriksson lyckades trots detta att kämpa sig tillbaka och köra in som nia på etappen.

SAMMANLAGT EFTER 2 ETAPPER:
1  HAYTER Ethan INEOS Grenadiers 08:00:42
2  SCHELLING Ide BORA – hansgrohe 00:15
3  TEUNISSEN Mike Team Jumbo-Visma 00:29
4  SHAW James Ribble Weldtite Pro Cycling 00:33
5  AASVOLD Kristian Team Coop ,,

8  ERIKSSON Lucas Riwal Cycling Team ,,
34  MAGNUSSON Kim Riwal Cycling Team 01:31

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.