Linus Eriksson Kvist vann inledningsetappen av Baltic Chain Tour

Det svenska U23-landslaget fanns idag på plats i Estland för den första etappen av Baltic Chain Tour (UCI 2.2). Det blev en succéstart med svensk seger genom Linus Eriksson Kvist i en klungspurt på etappen som kördes med start och mål i huvudstaden Tallin.

Svenska lag har ofta varit framgångsrika på etapploppet Baltic Chain Tour. Alexander Gingsjö har två etappsegrar, en med landslaget 2012 och en med Team Tre Berg-Bianchi 2015. Svenska Team Bliz-Merida vann inledningsetappen 2015 och var tvåa totalt samma år. Nu sex år efter den förra svenska etappsegern så kunde Linus Eriksson Kvist, som till vardags tävlar för danska Tema IBT-BH-Carl Ras, kliva upp på podiet och dra på sig ledartröjan efter etappseger.

Det är en starkt startfält som är representerat på den estnisk-lettiska tävlingen. Fem UCI-team, flera landslag och starka elitlag utgör de 111 startande fördelade på 19 team. Det var en etapp som på förhand såg ut att komma att avgöras i en klungspurt, och precis så blev det.

22-årige Eriksson Kvist fick ett bra utgångsläge då har var fint placerad och gick in med bra fart genom sista kurvan. Det blev en seger med flera cykellängder ner till nyzeeländaren Laurence Pithie (Groupama-FDJ Continental) följd av finnen Antti-Jussi Juntunen (Ampler Development Team). Linus har inte bara den sammanlagda ledartröjan, utan leder även ungdoms- och poängtävlingarna.

Tävlingen fortsätter imorgon eftermiddag, då med målgång i Tarttu på den upploppsraka som bl.a. varit målgång för EM och flera etapper av Tour of Estonia. Tävlingen avslutas i Lettland på söndag.

SAMMANLAGT EFTER ETAPP 1:
1  KVIST Linus Sweden 3:26:34
2  PITHIE Laurence Equipe continentale Groupama-FDJ ,,
3  JUNTUNEN Antti-Jussi Ampler Development Team ,,
4  VAHTRA Norman Estonia ,,
5  BANASZEK Adrian HRE Mazowsze Serce Polski ,,

28  AHLSSON Jonathan Sweden 00:10
38  ERIKSSON Jacob Sweden ,,
51  BERGSTROM FRISK Erik Sweden ,,
64  FORSSELL Hugo Sweden ,,
72  HILLERSTRÖM RUNDH Victor Sweden ,,

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.