9e raka SM-guldet för Jenny Rissveds

Det var inga frågetecken. I tävlingens tredje kurva tog Jenny Rissveds (Falu CK/Team 31:Outride) ledningen och sedan släppte hon inte in någon annan i kampen om guldet. Det blev det nionde raka guldet på den olympiska cross country distansen, XCO. U23 mästarinna blev Felicia Andersson från arrangörsklubben CK Master. Även i Juniorklassen blev det guld till Falu CK genom Tilda Hylén.

Jenny Rissveds gjorde processen kort – trots att tävlingen varade i närmare 94 minuter så tog det enbart en halvminut för henne att ta ledningen och sedan bara utöka avståndet till förföljarna. Det blev en defilering över mållinjen med drygt två minuters lucka till närmast jagande cyklist.

Kampen om medaljerna satte sig efter drygt halva loppet. Linn Gustafzzon (ML Sports Club) hade inledningsvis sällskap av Kvänums IF’s Hanna Millved och senare av hemmahoppet Emma Belforth (CK Master). När den avgörande stöten kom så kunde inte fjolårets silvermedaljös, Belforth svara upp. Det blev Gustafzzon på silverplats och Emma som tog bronset.

– Det var riktigt häftigt att kom in i mål och se hur mycket folk det var, kommenterade Rissveds efter målgång. – Det är en bra bana, jag gillar när det är mycket natulig stig. Jag gillar den långa stigningen ute på varvet.

RESULAT MTB XCO SM 2021 DAMER:

 1. Jenny RISSVEDS, Falu Cykelklubb 1:33:56
 2. Linn GUSTAFZZON, ML Sports Club 1:36:08
 3. Emma Belforth, Cykelklubben Master 1:37:05
 4. Hanna Millved, Kvänums IF 1:38:31
 5. Amanda BOHLIN, Team Jarla Cykelklubb 1:40:52
 6. Åsa-Maria ERLANDSSON, Varbergs Mountain Bike Club 1:41:51
 7. Sara ÖBERG, Cykelklubben Master 1:43:39
 8. Martina THOMASSON, Borås Cykelamatörer 5 varv av 7
 9. Felicia ANDERSSON, Cykelklubben Master 5 varv
 10. Linn Bylars, Hudiksvalls CK 4 varv
 11. Moa GUSTAFZZON, ML Sports Club 4 varv
 12. Felicia FERNER, Borlänge cykelklubb 4 varv
 13. Stina Sjöberg, She Rides Cykelklubb 4 varv
 14. Alicia Petersdotter, Kolmårdens Mountainbike Klubb 3 varv
 15. Cassandra ÖHMAN, Långloppscupen Cykelklubb 3 varv

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.