Sazka Tour – Årets tredje internationella etapplopp för Edvin Lovidius

Det blev ett tufft motstånd för 19-årige Edvin Lovidius (Leopard Pro Cycling) som slet sig igen drygt 67 mil på fyra etapper i det Tjeckiska etapploppet Sazka Tour. Tävlingen körs med tuffa bergiga etapper, ibland på riktigt dåliga vägar. Den unge svensken tog sig igenom och fick med sig mycket nyttig erfarenhet och många tuffa mil. Slutsegern gick till italienaren Filippo Zana (Bardiani-CSF-Faizanè).

Unge Edvin Lovidius i det luxemburgiska continentalteamet Leoperd Pro Cycling är en av landets mest lovande cyklister. Han kör ett mycket tufft internationellt tävlingsprogram i tuffast tänkbara motstånd för en ung åkare på continentaltouren. Idag avslutade den Tjeckiska Touren – Sazka Tour. Ett fyra dagar långt etapplopp som har för vana att samla en blandning av erfarna cyklister på pro-nivå och unga lovande killar som vill visa sin kapacitet för att klättra i sportens hierarki.

Edvin fick en bra start på tävlingen och höll sig väl framme i den samlade klungspurten på första etappen där han körde in som 21a man. På de kommande bergsetapperna och han fick bita i ordentligt. Av de 117 startande cyklisterna så var det enbart 90 som slutförde tävlingen.

RESULTAT SAZKA TOUR SAMMANLAGT 2021:

1. ZANA Filippo, Bardiani-CSF-Faizanè 16:45:21
2. JOHANNESSEN Tobias Halland, Uno-X Pro Cycling Team 0:15
3. TAARAMÄE Rein, Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux 0:40
86. LOVIDIUS Edvin, Leopard Pro Cycling 57:45

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.