Trippel för Schweiz – Jenny Rissveds på 14e plats

Jolanda Neff vann den olympiska guldmedaljen i damernas mountainbike idag. Den 28-åriga Schweiziskan dominerade tävlingen framför sina två landsmaninnor, Frei och Indegand. Det blev en historisk trippel för alpnationen. Den försvarande olympiamästarinnan Jenny Rissveds gjorde en starkt insats och trots tekniska problem körde hon in som 14e tjej på den regnvåta banan.

– Bara att Jenny kom till start, var en seger i sig för svensk moutainbike. Sen ska allt stämma på dagen och det finns bara tre medaljer att tävla om. Jenny har redan visat med sitt OS-guld, sina världscupsegrar och tidigare framskjutna resultat att hon tillhör de bästa i världen, säger Fredrik Kessiakoff, Förbundskapten Mountainbike, på Svenska Cykelförbundets hemsida.

Tiden fram till loppet har flutit på med bra förberedelser och träningarna har känts bra hela vägen fram till själva startskottet, skriver Svenska cykelförbundet idag.

Vi är väldigt stolta över den resa som gjorts och att hon är här! Loppet i sig gick inte riktigt som vi hade trott och hoppats och det var synd att det gick så, men det är ingen större besvikelse. Ett betydligt mycket mer bestående intryck av årets OS är att det blir som ett avslut på den tumultartade tid sen förra OS. Jenny har gått igenom ganska mycket under de senaste fem åren och det kändes väldigt speciellt och fint att vara på årets OS och komma till start. Jenny kämpade hela vägen i mål och känner att hon är nöjd och stolt med tävlingen. Just att hon gav det hon hade för dagen, är ytterligare ett bevis på den resa som hon har gjort som person och idrottare under de här åren. Inför årets OS har vi haft en bra feeling och självförtroende och det har inte förändrats av dagens övningar. Nu är blicken vänd framåt och vi ser fram emot nya utmaningar, lopp och andra delar av idrottslivet, fortsätter förbundskaptenen på Svenska Cykelförbundets hemsida.

RESULTAT DAMER OS MTB XCO:
1. J. Neff (SWI) 1:15:46
2. S. Frei (SWI) +1:11
3. L. Indegand (SWI) + 1:19

14. J. Rissveds (SWE) +5:42

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.