Landslaget till MTB-EM är uttaget

Den svenske förbundskaptenen Fredrik Kessiakoff och uttagningskommittéen i MTB XC har tagit ut 15 cyklsiter som skall representera Sverige vid EM på mountainbike i Serbiska Novi Sad. Tävlingarna som hålls i mitten av Augusti kommer även att få se ett svenskt stafettlag, något som inte hänt på flera år.

”XCO uttagningen är gjord med ambitionen att även få till ett stafett-lag (XCR), något som Sverige inte haft till start under tiden jag haft rollen som förbundskapten. När Emil nådde kvalificeringskravet som elitåkare (topp 40 på världscup) så kändes det rimligt att ställa upp med ett stafettlag. I övrigt har vi en bred trupp med starter i de allra flesta klasser. Självklart hade vi velat haft fler unga cyklister till start, men ekonomin sätter sina begränsningar tyvärr.” skriver Fredrik Kessiakoff på MTB-landslagets Instagram (MTB SweCycling) idag.

”Av XCE cyklisterna är alla internationellt meriterade och sedan tidigare erfarna i landslaget. Någon som gjorde ett stort intryck på årets SM i Falun tidigare i år var Edvin Lindh. Det ska bli kul att se vad han kan göra om allt stämmer på plats. Att vi är duktiga på just XCE har vi visat i flera år nu, något som belönats med nyheten att det blev klart med en XCE världscup i Falun nästa år. Till XCE VM senare i år tittar vi därför på att få med ytterligare någon svensk till start.” avslutar förbundskaptenen Fredrik Kessiakoff.

Uttagna cyklister XCO/XCR:
Dam Elit Jenny Rissveds* Linn Gustafzzon
Herr Elit Emil Lindgren
H U23 Oscar Lind, Vilgot Lindh, David Risberg
D Jun Tilda Hylén, Malin Oskarsson, Ida Ossiansson
H Jun Hugo Sandin, Jakob Söderqvist, Albin Rimås

Uttagna cyklister XCE:
Dam Elit: Ella Holmegård
Herr Elit: Edvin Lindh, Joel Burman, Anton Olstam

Ledare: Douglas Percival, Markus Porath, Robin Niller

http://www.novisadmtb2021.com

*Jenny Rissveds har valt att stå över EM för att närvara vid begravning av en släkting som gick bort tidigare i sommar, uppger Svenska Cykelförbundet via Instagramsidan MTB SweCycling.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.