GP de la ville de Pérenchies med Edvin Lovidius på startlinjen

Idag kördes den franska Europatourtävlingen GP de la ville de Pérenchies. Den 45e upplagan av loppet fick se belgaren Emiel Vermeulen (Xelliss – Roubaix Lille Métropole) vinna en tight klungspurt efter 16 snabba mil strax söder om den belgiska gränsen. 19-årige Edvin Lovidius (Leopard Pro Cycling) från Nykvarn gjorde med detta sin femte internationella start för säsongen.

Fjolårets svenske juniormästare Edvin Lovidius körde idag det franska UCI-loppet Grand Prix de la ville de Pérenchies. Den unge svensken för sin första säsong som U23/elit och har givits möjlighet att direkt finnas i ett lag som har sitt tävlingsprogram på Europa Touren. Bortsett från nationsmästerskapen så var det här årets femte start på en UCI-kategoriserad tävling för Lovidius.

Resultat GP de la ville de Pérenchies:

1 VERMEULEN Emiel (BEL) XELLISS – ROUBAIX LILLE METROPOLE 3:30:52
2 DANIELS Simon (BEL) XSPEED UNITED CONTINENTAL
3 RIDEL Damien (FRA)
4 CARDIS Romain (FRA) ST MICHEL – AUBER 93
5 KOWALSKI Dylan (FRA) XELLISS – ROUBAIX LILLE METROPOLE

79 LOVIDIUS Edvin (SWE) LEOPARD PRO CYCLING +3:46

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.