Leif Karlsson tar över som generalsekreterare i SCF

STOCKHOLM – PRESSMEDELANDE:
Leif Karlsson har utsetts till ny Generalsekreterare för Svenska Cykelförbundet. Leif, som sedan 2016 är medlem av Svenska Cykelförbundets styrelse, är för närvarande administrativ chef på Stockholm Universitet. Leif har en lång bakgrund från cykelsporten, både som tävlingsaktiv och ledare. Leif startar sin anställning på Svenska Cykelförbundet den 1 november 2017.

”Med Leif har vi hittat en kandidat som fullt ut fyller vår kravprofil för den nya Generalsekreteraren. Vi har sökt en person som har gedigen erfarenhet av att leda och utveckla administrativa processer. Vi har dessutom letat efter någon som har god kunskap om ekonomistyrning samt IT-utveckling. Personen vi har sökt efter ska ha varit ansvarig för elitidrottsverksamhet och gärna själv tävlat aktivt. Vi sade från början att det inte nödvändigtvis måste vara i cykel den nya Generalsekreteraren hade tävlat eftersom vi var rädda för att det skulle begränsa urvalet av tänkbara kandidater. Men med Leif har vi fått en person som matchar alla kriterier och dessutom har en gedigen kunskap och erfarenhet från cykelvärlden”, konstaterar Stefhan Klang, ordförande för Svenska Cykelförbundet

”Jag är full av entusiasm för att ta mig an utmaningen som GS för Svenska Cykelförbundet. Samtidigt som förbundet har varit framgångsrikt under de senaste åren med två medaljer på senaste OS har vi också en hel del utmaningar. Jag anser det viktigt att få ordning på förbundets ekonomi samt samla alla goda krafter inom sporten för att ta tillvara på den kraft som för tillfället finns inom sporten. Den senaste tidens diskussioner kring sponsorer och landslag har inte gynnat svensk cykel och vi måste snabbt hitta konstruktiva lösningar som gör att vi kan gå framåt.”, säger Leif Karlsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *