Team Crescent DARE med fyra nya åkare 2016

MALMÖ – PRESSMEDDELANDE:
Hårt kämpande Team Crescent DARE har tre framgångsrika säsonger bakom sig. Nu går satsningen vidare med ny laguppställning.

Team Crescent DARE startades för tre år sedan med tydliga mål – att öka jämställdheten, stärka damcyklingen och hjälpa yngre cykeltalanger att utvecklas. Kombinationen av erfarna cyklister, som överfört sina kunskaper till teamets unga rookies har uppenbarligen fungerat. Det hårt satsande laget har gjort sig kända för sin starka lagkänsla och med actionfyllda insatser i alla lopp.

Med 22 segrar och 25 andraplatser visar Team Crescent DARE att de är med i den absoluta toppen. Målsättningarna 2016 är att bita sig kvar och bli ännu bättre.

– Laget ska fortsätta att utvecklas och inspirera fler till att våga ta steget och bli tävlingscyklister. I år ligger också vårt fokus internationellt, vi vill åtminstone ha en cyklist i VM i Qatar, men också tävla i Europa, säger Tina Levin, Team Manager för Team Crescent DARE.

Inför säsongen 2016 är fyra av fem åkare i teamet nya ansikten, även om några känns igen sedan tidigare.

Team Crescent DARE 2016:

Tilina Levin – Tilina är tillsammans med Team manager Tina Levin initiativtagare till Team Crescent DARE, och den enda åkaren som är kvar från tidigare säsonger.

Ida Erngren – Har tävlat på landsväg sedan 2013 och redan haft landslagsuppdrag.

Emmy Andersson – Tog ett brons på kortbane-SM 2015. Har tävlat sedan 2013 i klubbarna Fredrikshof, Hisinge- och sävedalens cykelklubb och norska teamet HBSS cycling.

Selma Svarf – Teamets yngsta medlem men trots det ingen rookie. Selma har erfarenhet från junior VM och har många goda resultat från senaste säsongen.

Mirella Ehrin – Mirella är en rolig överraskning i Team Crescent DARE. Mirella återvänder till tävlingscyklingen efter ett par års frånvaro från sporten. Mirella är mycket rutinerad och körde sin första elittävling 2003 och har sedan dess tävlat mycket. Bland annat för svenska proffslaget Cramo Go:Green och holländska klubblaget Merida Ladies Team.

På Crescent gläds de åt den nya laguppställningen.

– Vi vill att cykelsporten ska vara jämställd och till för både tjejer och killar. Tjejerna i Team Crescent DARE är riktiga förebilder och det känns fantastiskt att få vara med och stötta laget, säger Johanna Smedberg, marknadschef på Crescent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *