Isac Lundgren gör truppen komplett i Bliz-Merida Pro Cycling

SKARA – PRESSMEDDELANDE:
23-årige Isac Lundgren från Växjö i södra Sverige kommer att tävla för Bliz-Merida Pro Cycling inför säsongen 2016. Det svenska laget berättade i måndags att man sökt en uppgradering av lagets status till UCI Continental Team, proffscyklingens tredje nivå. Laget har totalt elva cyklister i truppen inför säsongen som startar i februari.

– Vi är mycket glada över att Isac valt att köra för oss kommande säsong. Han kompletterar vår trupp bra och vi hoppas att han skall finnas med och kriga om fina resultat både internationellt och hemma i Sverige, säger sportchef Mats Harring.

Lundgren var tvåa sammanlagt i den svenska landsvägscupen 2015, endast slagen av en av sina lagkamrater i Team Argon18 Scandinavia. På sensommaren fanns han med i den trupp som representerade Sverige på Stockholm Velothon, Sveriges högst kategoriserade deltävling i UCI Europe Tour.

– Jag är glad över att finas med i truppen hos Bliz-Merida. Jag hade en bra säsong 2015 i det lag jag kört mina två senaste säsonger för. Att laget tar klivet upp till continentalnivå gör att jag känner att det är helt rätt steg att ta i min karriär. Jag är säker på att laget kommer att ha en framgångsrik säsong 2016 som vi alla kommer att känna stolthet över, kommenterar Isac.

Under säsongen 2015 var Bliz-Merida ett av de elitlag i Europa med bäst tävlingsprogram. Laget körde en stor mångd internationella tävlingar, mer än många av de professionella lagen på continentalnivå. Årets tävlingsprogram inleds i Portugal och liknar i stort det program som kördes under det gångna året, med den skillnaden att laget nu även kan körda de högre klassificerade tävlingarna i det programmet från den internationella cykelunionen, UCI.

– Isac passar väl för det program vi planerat. Han är en stor cyklist med kapacitet att hålla hög frat och lägga stor kraft i pedalerna när så behövs. Han är inte specialiserad för någon speciell typ av cykling ännu, han kan både klättra bra och spurta. Jag och mina kollegor hoppas och tror att Isac kommer att vara en av lagets mest betydelsefulla åkare kommande säsong, avslutar team manager Dennis Nystrand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *