Idag körs andra upplagan av Nässjö Stad Grand Prix

NÄSSJÖ – Nu är det åter dags för fartfylld cykeltävling i somriga Nässjö. Den andra upplagan av stadens GP-lopp har både svenska proffs och utländska åkare på startlinjen. För första gången så finns även damer med i tävlingen, starten går 18:15 i centrala Nässjö.

Det är ett bra startfält som ställer upp i Nässjö ikväll. I damklassen är det två större formationerna, Mölndals CK och Team Crescent som kommer att fightas om segern.

Herrklassen har två proffsåkare och ett flertal svenska continentalcyklister samt några utländska gäster. Affischnamnen är Jonas Ahlstrand som tävlar för det franska teamet Confidis. 20-årige smålänningen Fredrik Ludvigsson kör för det tyska WorldTour-teamet Giant-Alpecin.

En annan stark smålänning som står på startlinjen är fjolårets trea, Philip Lindau från Jönköping. Han tävlar i det norska laget Joker Pro Cycling, ett lag som planerar att gå från proffscyklingens tredje division (continental) till nivån över (ProContinental) inför säsongen 2016.

De två största svenska lagen finns också på plats med sex cyklister vardera. Continentalteamet TreBerg-Bianchi kommer med bröderna Fåglum-Karlsson, Kim Magnusson, Ludvig Bengtsson, Gustav Höög och Lucas Eriksson. Team Bliz-Merida tävlar med en trupp som består av både svenska och utländska åkare. I laget i Nässjö finns fjolårssegraren Matti Manninen från Finland, landsmannen Niklas Henttala samt de svenska åkarna Johan Svensson, August Martin, Henrik Jansson och till sist stadens hemmason Robert Pölder.

Tävlingsledare Mattias Thyr har jobbat hårt med arrangemanget:
– Jag är intresserad av att visa på min roll som arrangör. F.d. tävlingscyklist som egentligen bara kunde köra GP. Jag fann att efter en omläggning av stadsplanen möjliggjorde en bana som var enkel att avgränsa samtidigt som den hade en karaktär som inte är så vanlig. En lång raka finns ofta men oftast på en baksida av stan. Här kan de tempoåkarna grilla spurterna riktigt. Det finns också möjlighet att få igång ett samarbete på några förningar. Spurten är 300m och får nog anses vara ganska lagom på en bana på 1500m. Detta gör placeringen viktig men inte avgörande för vinst. Men jag gör det egentligen för festen och för att visa publik vad cykelsporten är. Underhållning!

Stor publik redan första året
Redan ifjol då loppet kördes för första gången lockades en stor publik ut på stadens gator. I år blir arrangemanget något längr med damerna som går igång 18:15 och herrtävlingen 19:15. Precis som ifjol så har Thyr knutit en artist till evenemanget för att kunna locka mer publik att följa den fantastiska fartfyllda cyklingen.

– Man måste förstå att cykel inte klarar att dra publik utan att göra någonting mer. Samtidigt som inte cykel kan betala för sig själv heller. Det är där sponsorerna kommer in. Och helst skall det vara sponsorer som riktar sig till alla eller ingen. En Företag utan kunder i publiken får möjligheten att bjuda sina affärskunder till någonting annat. I detta fallet gör Nässjö Grand Prix arena på torget och en sponsor lunch med En intressant gäst och föredragshållare Mattias Reck som kommer att låta träningspiskan vara och istället tala om organisationen, sponsringen och målsättningen för ett lag i absolut högsta ligan. exklusivt för Sponsorerna i Nässjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *