Solosegrare i Motala – Fåglum-Karlsson och Gustafsson

MOTALA – Det blev solokörningar som ledde till seger i både herr- och damklasserna när Bianchi-Vättern Grand Prix avgjordes i centrala Motala. Linn Gustafsson (Team Crescent D.A.R.E.) blev dagens första vinnare, följd av Marcus Fåglum-Karlsson (Team TreBerg-Bianchi).

Bianchi-Vättern GP är ett riktigt tufft varvlopp. Tävlingen körs mitt i den hektiska Vätternrunda-staden Motala dagen före ett av världens största motionslopp drar igång. Det är en kuperad bana där cyklisterna samla en bit över 500 höjdmeter under det timslånga loppet.

I damklassen var det Team Crescents linn Gustafsson som i ensamt majestät kunde vinna tävlingen före lagkamraten Julia Karlsson.

I herrklassen tog Jonas Ahstrand (Confidis/Västerås CK) tag i taktpinnen redan från startskottet. Han uppvaktades hårt av cyklisterna i Team TreBerg-Bianchi. Olika konstellationer av utbrytningar formades och hämtades in under loppets gång. Till slut var Det Marcus Fåglum-Karlsson som skaffade sig ett tillräckligt försprång för att kunna hålla hela vägen till mål. Även här blev det en dubbelseger, lagkamraten Gustav Höög på andra plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *