Team Treberg-Bianchi – Sveriges nya UCI Continental Team

KISTA – Idag lanserades ett nytt svenskt UCI Continental Team. Det är det skarabaserade laget Team Treberg-Bianchi under ledning av Thomas Löfkvist som avtäcktes inför en samlad publik på Sweden Bike Expo.

Tio cyklister ingår i laget som kommer att vara licensierat som Continental Team hos den internationella cykelunnionen, UCI. Det är musik- och nöjesentreprenören Christan Wejshag från Skara som tillsammans med Alexander Wetterhall jobbat fram strukturen kring laget, ett arbete som påbörjades redan för ett år sedan.

General manager för projektet är Thomas Löfkvist, proffscyklisten i IAM Cycling som nyligen avslutade sin egen långa karriär. Löfkvist körde sin första säsong som elitcyklist i Team Bianchi Nordic, ett lag damlandslagschefen Martin Vestby, en av sportdirektörerna i laget också har erfarenhet från.

Laget skall bli ett av Europas absolut bästa continentallag samt att skapa en ny plattform för svensk cykelsport, förklarar man på sin pressinformationssida. Bland samarbetspartners finns cykeltillverkaren Bianchi och ett flertal lokala företag kring västgötastaden Skara. Teamnamnet kommer från motions- och elittävlingen Tre Berg, ett lopp som skall köras för första gången i September kommande säsong.

-Vi har målsättningen att göra det här loppet till ett UCI-lopp, förklarade Wejsahag under presentationen. Ambasadör för loppet blir OS-guldmedaljören från Canada 1976, Bernt Johansson.

Cyklisterna i laget är:
Sebastian Balck (tidigare Team Firefighters Upsala CK)
Ludvig Bengtsson (tidigare Falköpings CK)
Lucas Eriksson (tidigare Falköpings CK Junior)
Alexander Fåglum-Karlsson (tidigare Falköpings CK Junior)
Marcus Fåglum-Karlsson (tidigare Falköpings CK)
Alexander Gingsjö (tidigare Södertälje CK)
Niklas Gustafsson (tidigare Team Firefighters Upsala CK)
Gustav Höög (tidigare CK Bure)
Kim Magnusson (tidigare Vini-Fantini Nippo)
Alexander Wetterhall (tidigare Team Firefighters Upsala CK)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *