Emil Andersson klar för ungt cykelteam i Monaco

MONACO – Emil Andersson är den andra av tre åkare från Team Bliz-Merida som signerat kontrakt för att fortsätta sin karriär på heltid i utlandet. Andersson hade en mycket stark säsongsavslutning med bl.a. en pallplats i Belgiska Grand Prix Maldegem.

– Det har varit väldigt roligt att ha Emil i vårt lag under säsongen som varit. Målet för resan har hela tiden varit att kunna skriva ett kontrakt för att kunna cykla på heltid utomlands. Det skall bli spännande att följa honom vidare i tävlandet runt Medelhavet och önskar honom stor framgång, säger Team Bliz-Meridas manager Dennis Nystrand.

Andersson gjorde sin säsongsdebut i svenska landslaget på U23-upplagan av Flandern Runt. Efter en tuff start på säsongen med mycket resor så blev han sjuk och planeringen för säsongen kom lite på kant. I juni kom han bra tillbaka i form och resultaten började trilla in. Under U6 Cycle Tour tog han en pallplats och det blev även en andraplats på Svenska GP-Cupen i Kristianstad. Under lagets avslutande tävlingsturné i Belgien, Holland och Danmark visade han åter på sin styrka bl.a. genom en andraplats i GP Maldegem.

– Jag har haft det bra i Team Bliz-Merida, det har varit bra stämning i laget och stödet runt om oss cyklister har varit bra. Det har varit bra att man fått köra rätt bra tävlingar och kunna utvecklas. Teamet hjälpt mig att komma vidare med min cykling, säger Emil Andersson.

Den framtida adressen för Emil blir UC Monaco, ett elitlag i det lilla exklusiva furstendömet Monaco vid Medelhavets kust. Laget kör ett tävlingsprogram med många deltävlingar i UCI Europe Tour samt stora franska och Italienska lopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *