VM-cyklisten Hanna Nilsson klar för belgiska Autoglas Wetteren CT


Hanna Nilsson tar nu klivet utomlands. Inför årets säsong så flyttar hon adressen till det flamländska laget Autoglas Wetteren. – [no link]

FALUN ::: Efter att det svenska proffslaget Cramo GO:Green beslutat pausa sin verksamhet under 2014 har det varit bråda tider för VM-cyklisten och regerande svenska U23-mästarinnan Hanna Nilsson. Efter flera turer har det äntligen blivit klart med det hårdsatsande belgiska elitlaget Autoglas Wetteren Cycling Team.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att ha fått den här möjligheten. Det känns riktigt bra med det här laget, konstaterar Hanna Nilsson för Cyclesport.se.

Den regerande svenska U23-mästarinnan stod utan internationellt tävlingsprogram när det svenska proffslaget Cramo GO:Green under sensommaren meddelade att man tar en paus i sin verksamhet. Hanna fick dock snabbt kontakt med olika lag. Ett alternativ framstod som det som hon skulle satsa på. Det var ett lag som stod i startgroparna för att bli ett UCI-registrerat proffsteam säsongen 2014.

– Jag valde att satsa på det alternativet för att det kändes bra och verkade seriöst. Men tyvärr gick det inte som jag trodde, trots att jag blivit lovad mycket, beskriver 22-åringen med ursprung i Kristianstad.

Hanna fick ett mail strax efter årsskiftet som i korta drag förklarade att satsningen runit ut i sanden och att lagledningen nu inte längre gick att få tag i. Det var med stor besvikelse och med kort om tid som den unga skånskan åter fick börja se sig om efter lag att tävla för.

– Det har varit minst sagt varit jobbigt att inte veta vart jag skulle ta vägen till den här säsongen, och jag har känt mig ganska lurad, förklarar hon.

Oturen vände dock och ett hårdsatsande belgiskt elitlag har blivit hennes räddning. Även om laget inte har den licens hos den internationella cykelunionen (UCI) som krävs för att kalla sig professionellt team så finns det stora möjlighet som är unika just för de belgiska teamen. Laget har funnits i många år och med flera av världens största tävllingar på belgisk mark så kan tävlingsprogrammet fyllas med många bra tävlingar, bl.a. flera av vårklassikerna.

– Säsongen för mig kommer att starta den 1:a mars med Omloop Het Niewsblad, precis som under mina tidigare år i Martin Alrikssons regi. Tävlingsschemat påminner en hel del om det program vi hade med både Cramo och Alriksson Go:green, avslutar Hanna.

På hemmaplan kommer Hanna att representera Åhus CK. Det är främst svenska mästerskapen som står i fokus vad gäller sverigetävlingarna.

Läs mer om Hanna och Autoglas Wetteren Cycling Team på teamets hemsida (autoglaswetteren-cyclingteam.be).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *