Allebike XC Test Team är sveriges nya proffslag på MTB


Olof Jonsson är en av de två stjärnorna i nya proffslaget Allebike XC TT. – [no link]

ALINGSåS ::: Sveriges nya och enda MTB crosscountry team är nu offentliggjort på den internationella cykelunionens (UCI´s) lista över MTB-team för kommande säsong. Bakom laget finns cykelmärket Allebike med säte i västgötastaden Alingsås. Två av landets absolut bästa MTB-cyklister utgör kärnan i den trupp som förbereder sig för säsongen.

Far och son, Peter Vincent Blomqvist och Alxander Vincent Blomqvist, står bakom teamet Allebike Cross Country Test Team. Peter har lång meritlista som elitcyklist på 80- och 90-talet samt en minst lika lång meritlista som veterancyklist under många både på MTB-, cross- och landsvägstävlingar. Alexander vafr för några år sedan ett åretkommande inslag i landslaget både på cross och MTB.

Företaget Allebike är Peters skapelse. Den välrenomerade cykelbutiken i utkanten av Alingsås har både gym och dansskola i sina lokaler. Det egna cykelmärket med samma namn tillverkar high-end-cyklar för MTB, cross och landsväg. Sedan en tid tillbaka importeras även komponenter av det egna märket Vincents.

– MTB-teamet blir en plattform för några av våra unga lovande cyklister, förklarade Peter när han först berättade om laget för Cyclesport.se.

Grundbulten utgörs av två mycket starka åkare med nära anknytning till Alingsås och klubben Alingsås Sport Club. Det är Dennis Vincent Wahlqvist och 2012-års svenska U23-mästare Olof Jonsson.

Både Dennis och Olof är välmeriterade och har mycket erfarenhet från internationellt tävlande. Dennis har under det senaste året varit knuten till ett italienskt MTB-team medan Olof redan har kört ett par säsong i proffsteam i Sydeuropa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *