Argos-Shimanos utvecklingsteam registreras i Sverige


Spurtstarke Christian Bertilsson kör säsongen 2014 i Argos-Shimano´s utvecklingslag. Laget är därmed det tredje svenska continentalteam som han tävlat för. – [no link]

::: Det blir två svenska herrlag med UCI Continental-licens säsongen 2014. Vid sidan av uppsalalaget Firefighters-Upsala CK så kommer även WorldTour-teamet Argos-Shimano ha sitt utvecklingslag registrerat i landet.

Argos-Shimano fick förra veckan klart besked om licensiering i cykelsportens högsta division. Det är andra året som det holländska laget tävlar på den nivån. I laget finns tre svenskar, de två cyklisterna Tobias Ludvigsson och Jonas Ahlstrand samt tränaren Mattias Reck.

Aike Visbeek är sportdirektör i laget och ansvarig för scouting av nya åkare. Han är sedan många år tillbaka bosatt i Sverige och har jobbat som sportchef i tre svenska lag. Under senaste året drev han det egna laget Team People4you, ett lag som stönger ner verksamheten efter årets säsong. Inför den kommande säsongen har han koncentrerat sig på arbetet med Argos-Shimano.

2015 kommer samtliga lag i UCI WorldTour vara skyldiga att driva ett utvecklingsteam på continental-nivå. Argos-Shimano har valt att dra igång sitt lag redan inför årets säsong. En stor glädjande nyhet för svenskt vidkommande är att laget kommer att vara licensierat i Sverige.

Tre svenskar kör i utvecklingsteamet, Robert Pölder, Christian Bertilsson och Fredrik Ludvigsson. Svenskarna är flest till antalet av de nationaliteter som finns i laget och enligt den internationella cykelunionens regler så skall laget ha sin licens i det land som representeras av flest åkare i truppen.

– Det är roligt och viktigt att laget kör med svensk licens, det kan kanske göra att Sverige kommer mer i fokus i cykelvärlden, inte bara för Argos utan även för andra stora lag, säger Aike till Cyclesport.se. – Svensk cykelsport behöver lag som jobbar med unga åkare internationellt. För närvarande så saknas ett bra alternativ som ersätter det som Team CykelCity.se och People4you varit tidigare även om det finns nya satsningar som är på väg i rätt riktning.

Aike kommer således ha fem cyklister och en tränare inom Argos-organisationen som kommer från Sverige. Samtliga har tidigare tävlat för Team CykelCity.se eller Team People4you.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *