Svensklaget IAM Cycling vill köra både Girot och Touren


Michael Thetaz, grundare av IAM Cycling. – [no link]

NYON, SCHWEIZ ::: IAM Cycling går mot sina andra säsong i proffsklungan. Det schweiziska laget har 25 cyklister i truppen 2014, två av dessa kommer från Sverige, Thomas Löfkvist och Gustav Larsson. De rutinerade svenskarna kan blicka fram mot en säsong där deras lag satsar hårt på att bli inbjudna till flera av världens största lopp, bland annat Giro d´Italia och Tour de France.

– Jag är mycket stolt över laget. Av den anledningen har jag under föregående vecka skicka ansökningar till RCS om deltagande, inte bara i Giro d´Italia utan även i tävlingar som Tirreno-Adriatico och Milan-San Remo. Säsongens andra stor mål handlar naturligtvis om en inbjudan till Tour de France 2014, berättar grundaren Michel Thétaz i IAM Cycling för en samlad presskonferens idag.

Laget presenterade en fortsatt beslutsam satsning mot cykelsportens högsta nivå där målsättningarna liknar det som presenterades ifjol, men med en krydda av den erfarenhet som laget gjorde under säsongen 2013. IAM Cycling fick se sig förbisedda vid de största etapploppen och det var tydligt att laget, trots sin ekonomiska styrka, såg som en nykomling i pro-familjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *