Team Bliz-Merida – nordisk U23-satsning med internationellt fokus


Team Bliz-Merida presented by Cyclesport.se är namnet på den nya nordiska U23-satsningen – [no link]

KISTA, STOCKHOLM ::: PRESSMEDDELANDE:

Idag presenteras Team Bliz-Merida presented by Cyclesport.se i samband med Sweden Bike Expo i Stockholm. Laget är en nordisk satsning för unga landsvägscyklister. Nio cyklister från fyra olika länder kommer att köra för teamet. Tävlingsprogrammet har ett internationellt fokus kombinerat med de största tävlingarna på hemmaplan.

Idag lyftes täcket av Sveriges nya U23-team. Det blir landets enda lag som har en tydlig inriktning på unga cyklister på väg mot proffslivet. Åtta åkare ingår truppen som kommer att tävla i Sverige och utomlands.

Teamet är en utveckling av det tidigare juniorlaget Team Bliz-Cyclesport.se. Två av lagets cyklister har tidigare kör som juniorer i laget. Fyra av lagets åkare kommer från de två nu nedlagda svenska elitteamen Trek Sweden Racing och Team People4you pb Bliz. Truppen består av cyklister från Sverige, Norge och Finland.

– Det är fantastiskt kul för vår organisation, våra sponsorer och våra cyklister att kunna sjösätta det här projektet förklarar stallchefen Dennis Nystrand.

Förutom Nystrand så finns en stab av kompetent personal i teamet. Sportcheferna Mats Harring, Gabriella Ekström och spanjoren Antonio Cervera Muñoz, cyklande tränare Graeme Stone från Nya Zealand och chefsmekaniker Robin Groot från Holland är kärnan i stödapparaten som skall backa upp under tävlingssäsongen.

Laget kommer att tävla på cyklar från Merida. Det taiwanesiska företaget är en av världens största cykeltillverkare och sponsor till bl.a. WorldTour-teamet Lampre-Merida.

Tävlingspremiär blir under februari månad i Andalucien. Säsongen tar ordentlig fart i slutet av mars då teamet finns stationerat i Belgien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *