Tidig säsongsdebut för Jonas Ahlstrand i Team Argos-Shimano


Jonas Ahlstrand – [no link]

AMSTERDAM, HOLLAND ::: Redan på söndag i nästa vecka kör Jonas Ahlstrand årets första tävling. Han blir därmed först ut av de svenska herrcyklisterna på den internationella tävlingskalendern. Australiensiska Santos Tour Down Under är spurtspecialisternas tävling med flera av världens snabbaste sprinters på plats.

När det 51 km långa varvloppet Peoples Choice rullar igång på Adelaides gator nästa söndag så finns en av världens snabbaste unga sprinters på startlinjen. Svenske Jonas Ahlstrand kör sin första tävling som kontrakterad anställd i WorldTour-licensierade teamet Argos-Shimano.

Jonas reser till Australien efter fredagskvällens teampresentation i spanska Altea. Han är en del av det hollandska teamets vinnande vapen med superspurtaren Marcel Kittel som spjutspetsen i teamet.

Ahlstrand har som främsta merit hittills segern på den första etappen av Tour of Norway förra året. Då passerade han mållinjen före superstjärnorna Edvald Boasson Hagen och Alessandro Petacchi efter en lång spurt in i norges äldsta stad, Tønsberg.

Efter segern så förstod flera av sportcheferna i världens största team den inneboende potentialen hos 22-åringen från den lilla västmanländska bruksorten Ramnäs. Säsongen 2012 avslutades med ett stagiarekontrakt med Argos-Shimano. Under hösten blev det sedan officiellt att han skrivit ett fullvärdigt kontrakt med laget.

Video från Glava Tour of Norway, etapp 1 2012:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *