Intervju:Marie Lindberg blickar framåt efter ett år med otur


– [no link]

ÅSTORP ::: 24-åriga Marie Lindberg från Kristinehamn har tävlat professionellt under fem år. Hon har redan flera VM- och världscuptävlingar på meritlistan. Hon har en tung säsong bakom sig med bl.a. ett brott i armbågen som tagit mycket värdefull tid. Nu väntar en ny säsong med OS i sökte. Cyclesport.se har intervjuat värmländskan inför året som kommer.

Marie Lindberg körde i år för det tyska laget ABUS-N utrixxion. Hon har tidigare kört som proffs i tyskland under tre säsonger och var glad över att vara tillbaka efter ett år i belgiska Red Sun Cycling Team.

– 2011 års säsong har varit minst sagt lite strulig för mig. Det började med mekaniska problem på både Vlaanderen och Drenthe följt av ett antal inställda lopp från lagets sida, berättar Marie för Cyclesport.se.

Efter en vår som inte alls gav vad hon hoppats på så var oturen riktigt framme i samband med det holländska etapploppet Rabo Steer Zeeuwsche Eilanden. Marie hade höga mål på tävlingen efter att ha kört bra där tidigare. I år blev det allt annat än bra, en vurpa resulterade i en bruten armbåge.

– Den här typen av skada tar lång tid att rehabelitera och när jag mätte styrkan i armen efter säsongen var den fortfarande 65 procent svagare än min friska arm, något jag jobbar hårt med på gymet!

– Det känns konstigt att inte kunna lyfta fram ett resultat som det jag är mest nöjd över. Istället är jag mest nöjd över att ha klarat genomlida de psykiska och fysiska påfrestningar en sådan skada faktiskt ger och kunna vara tillbaka på tävlingsbanan igen efter sex veckor och även avsluta säsongen med VM i Köpenhamn. Det känns bra att kunna lägga det bakom sig och blicka mot ett nytt år.

Strax efter VM blev det klart att Marie kommer att återvända till ett belgiskt lag inför säsongen 2012. Kleo Ladies Team heter laget som består av nio åkare från fem olika länder.

-Berätta lite om ditt nya lag?
– Laget leds av belgiskan Heidi van de Vijver som även var min sportdirektör i RedSun under 2010. Lagets kapten är Grace Verbeke som vann Flandern Runt 2010, även hon belgiska. Tre belgiskor, en holländska, en luxemburgska, två italienskor och jag bildar laget om nio cyklister. Vår sponsor är italiensk.

– Hur har det varit att träffa laget och de nya människorna som du skall jobba med under 2012?
Än har jag inte hunnit lära känna mina lagkamrater så mycket men första träffen gav mig ett gott intryck. Det kan vara positivt att alla inte känner varandra så väl sedan innan.

– Vilka mål har du för säsongen som kommer?
Jag vill tävla på det sätt jag gillar bäst, offensivt och utan respekt för de som är bättre. Några tävlingar jag önskar köra bra på är världscuperna Drenthe, Vlaanderen, Vårgårda och andra belgiska tävlingar som passar mig.
Jag vill vara så bra att jag platsar i OS laget, där alla vet vad målet är efter den senaste silvermedaljen av Emma (Johansson).

– Var bor du under tiden mellan tävlingarna?
I Hansbeke i Belgien.

– När blir det säsongsdebut och hur ser tiden ut fram till dess?
Jag börjar säsongen med Het Nieuwsblad i slutet på februari. Jag kommer att åka på ett eget träningsläger under två veckor på Gran Canaria i januari. Sedan blir det ett tio dagar långt läger med laget i Italien i början på februari. Tiden fram till dessa läger ägnar jag åt styketräning, testcykel, löpning och distans ute på vägarna.

– Kommer vi att få se dig på några tävlingar i Sverige?
Förutom SM och världscupen i Vårgårda vet jag inte vilka tävlingar det kan tänkas bli i Sverige, men några fler blir det nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *