ProTour-svenskarna Larsson och Kessiakoff i nya kläder


Gustav Larsson (t.v.) kommer att köra i den nya ljusblå tröjan i Saxo Bank Sungard (foto tröja: © Tim De Waele) medan Kessiakoff får ikläda sig ett tämligen avskalad Astana-kit, även det i ljusblått. – [no link]

::: Tre svenskar tävlar i cykelsportens högsta division, ProTour 2011. Fredrik Kessiakoff återfinns i det Kazakstanska laget Astana som för några veckor sedan presenterade en uppdaterad tävlingsdräkt. På årets första dag kom Gustav Larssons Team Saxo Bank Sungard med bilder på sin nya dräkt för säsongen. Stallchefen Bjarne Riis – även kallad ”Örnen från Herning” – får åter sin tydliga prägel på tröjan.

– Vi har kännt ett behov av att signalera förnyelse, så grundfärjen på vår tröja är nu ljusblå, och som ni kan se så är nu örnen tillbaka efter ett par års uppehåll, berättar Bjarne Riis i ett pressmeddelande från Team Saxo Bank Sungard i samband med att bilderna på den nya tävlingsdräkten publicerades.

Riss gick under smeknamnet ”Örnen från Herning” under sina många år som progessionell cyklist. Örnen fanns med på tävlingsdräkten redan i tidiga skede när laget kom under den storvuxne dansken vingar. Årets upplaga har dessutom logotypen för Riis Cycling, företaget bakom teamet, integrerad som örnens öga.

Laget byter nu sin grundfärg från en vit botten till ljusblått. Dräkten har en distinkt utforming och kommer sannolikt att bli lätt att känna igen i klungan.

Fredrik Kessiakoff är ny i det Kazakstanska laget Astana. Även där har man gjort förändringar på därkten. Borta är solen från nationens flagga och den nya logan är en mer stiliserad variant av föregångaren. Den enkla ljusblå därkten är tydlig och kan inte i dagsläget förväxlas med något annat av protour-teamen i klungan.

Intressant i sammanhanget är att både Kessiakoff och Larsson får köra på samma cykelmärke kommande säsäong. Amerikanska Speciliazed är på stark frammarsch som det största märket i ProTour. Kommande säsong sponsrar cykeltillverkaren även HTC-Highroad där den svenska tempomästarinnan Emilia Fahlin tävlar.

Vi hoppas kunna återkomma med en tydligare presentation av vilka cyklar som används när vi fått mer information från Specialized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *