Spännande Cyclo-cross cupavslutning väntas i Skåne


Emil Lindgren har ett starkt grepp om ledningen i herrarnas Merida-Northwave CX-Cup. Foto: Pär Hedlund ©2010 – [no link]

LUND ::: PRESSMEDDELANDE:

Mycket står på spel när Merida-Northwave CX-cupen skall avgöras i Södra Sandby och Lund den 8/9 januari. Placeringarna i Cupen och landslaget till VM skall spikas. Dessutom samlas alla CX-folket till ett utvecklingsmöte.

”Det finns många fina slutplaceringar att kämpa om” berättar Anki Eriksson från CX-Sverige. ”Det är riktigt kul att jämnheten i de olika klasserna och poängberäkningssystemet gör att det blir spännande ända in mot slutet” fortsätter Anki ”det är bara segrarna i de två Prestigeklasserna som är klara med Karin Aune och Emil Lindgren, men annars är placeringarna öppna i samtliga klasser. På lördagskvällen träffas CX-folket och drar upp linjerna för nästa säsong”, avslutar Anki Eriksson, som tycker det är viktigt att alla är med och bidrar med utformningen av Cup-upplägget.

För Mathias Karlsson blir det två viktiga tävlingar. Han skall plocka ut landslagstruppen till CX-VM i slutet av januari. ”Målsättningen är en trupp med både junior, U23 och herr- och damseniorer” förklarar Mathias. ”Det är nog lättast på damsidan där är det tre damer som dominerat serien, speciellt mot slutet. Ett frågetecken är Kajsa Snihs, håller hon fast vid skidvalet eller kommer hon till Skåne?” fortsätter Karlasson. ”Jag har också en klar bild över Prestige Herrarna. Nu gäller det att se om deras form håller i sig. Den stora utmaningen är att hitta rätt cyklist bland juniorer och U23. Här finns bland annat den spännande segraren senast i Kristianstad Christian Bertilsson. Där finns intressanta namn som Alexander Blomqvist, Martin Karlsson, Felix Hagberg och storlöftet Emil Linde. Från Frankrike kommer Johan Nystrand hem för att försöka ta en landslagsplats. Svårigheten blir inte att få ihop ett lag, utan att ta ut rätt åkare” konstaterar Mathias Karlsson.

Väderprognosen lovar fint väder ett par grader under noll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *