Årets julklapp: Lucas Persson klar för Team CykelCity.se


Lucas Persson i sin nya tävlingsdräkt. Foto: Team CykelCity.se

STOCKHOLM/ESLÖV ::: Lucas Persson berättade tidigare i vinter för Cyclesport.se att om det inte fanns något kontrakt klart innan julafton så blev det heller ingen fortsättning på karriären för honom. Efter Team Capinordics sena nedläggning så stod han och tre andra svenskar utan avtal. Nu vänder alltså skånepågen åter till Sverige och ansluter till Team CykelCitys internationella tävlingsprogram.

PRESSMEDDELANDE FRÅN TEAM CYKELCITY.SE

22/12 skrev Lucas Persson på för Team Cykelcity.se. Efter att Team Capinordic misslyckats med att hitta en ny huvudsponsor stod Lucas utan kontrakt för säsongen 2010.



Lucas Persson:

När det stod klart att Team Capinordic stängde ner verksamheten var tiden mycket knapp att hitta ett nytt proffslag att köra för. Jag har letat och letat men det var för sent.
Jag bestämde mig då för att leta efter ett starkt lag som kunde ge mig chansen att komma tillbaka till proffsnivån så fort det går. Jag har sett Team Cykelcity.se tävla i flera internationella tävlingar i år och de åkte alltid hem med fina resultat i bagaget.


Efter att ha pratat Med Johan Ottosson och Aike Visbeek har jag förstått att det är deras inställning och lagstruktur som ligger bakom den här framgångsrika säsongen. Team Cykelcity.se är utan tvekan Sveriges bästa lag för tillfället.


Deras ambitioner för 2010 gjorde valet enkelt, jag har haft erbjudanden från continentallag och det hade varit lätt att skriva på och se mig själv som proffs igen. Det hade dock inte gjort mig till en bättre cyklist. Jag ville komma till ett lag som har ambitioner och som jobbar proffisionellt så jag kan få ett riktigt proffskontrakt för 2011

Team manager Johan Ottosson:

Redan i oktober hade vi laget klart. Lucas kontaktade oss nyligen och övertygade oss att han verkligen var motiverad. Vi beslutade oss därför att ge honom en plats i laget.
Trots att vi redan haft två träningsläger är vi helt säkra på att han kommer passa in i laget. Vi har också fått in en ny sponsor som gjort det här möjligt.


Givetvis är vi medvetna om att Lucas hellre hade skrivit ett riktigt proffskontrakt med ett Pro Continentallag. Vi hoppas att han med vår hjälp kan ro hem ett sådant för säsongen 2011, det gäller självklart våra andra cyklister också. Lucas är en klassåkare och är en av de största talangerna i svensk cykel. Hans resultat de tre senaste åren bevisar det. Han har haft mycket otur då hans två senaste lag har varit tvungna att lägga ner sin verksamhet av ekonomiska skäl. Lucas ankomst till laget passar våra mål för 2010. Att vara Sveriges bästa lag räcker inte längre. Vi vill kunna leverera minst två av våra cyklister till proffslag efter 2010-års säsong.


2009 var vi var det enda svenska laget som vann internationella tävlingar och kunde konkurrera med Rabobank´s och Garmin´s U23-lag. Efter detta känner vi att det är dags att höja målen ett snäpp till. Vi vet att flera av våra cyklister kommer att följas noggrant av proffslag 2010. Vi kallar inte oss själva för ett proffslag utan ett utvecklingslag, ett utvecklingslag som råkar vara Sveriges bästa cykellag. Vårt lag drivs däremot av proffs, våra cyklister har proffsambitioner och har förmånen att köra på samma material som proffsen.

Läs även:
==> (2009-11-21) Tufft läge för Lucas Perssons fortsatta karriär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *