Nytt kontrakt klart! Karin Aune stannar i Team Fenixs


Karin Aune. Foto: www.karinaune.com

ÖREBRO ::: Det står nu klart att Karin Aune kommer att köra vidare för det Italienska proffslaget Team Fenixs. Det blir hennes andra säsong för laget. En viktig skillnad för oss svenskar som följer cykelsporten är ett Karin inte blir ensam från Sverige i laget. Som vi skrivit om tidigare så ingår även Monica Holler i truppen sedan en tid tillbaka.

PRESSMEDDELANDE FRÅN WWW.KARINAUNE.COM

Karin kör vidare för sitt italienska Team Fenixs även 2010. Det blir femte året som proffs ute i Europa. Egentligen har det varit mer eller mindre bestämt sedan två månader, men det har dröjt att få klart allt med kontraktet. Nytt för nästa år är att det blir registrerat i Ryssland, detta pga för få italienskor i laget. Men det innebär ingen större skillnad, bara att det blir några nya ryskor. I laget kommer också att finnas tjejer från Belgien, Luxemburg, Norge, Litauen samt två från Sverige. -Jag får ju sällskap av Monica Holler och det blir första gången det är en annan svenska i mitt lag!

Nu är det vinterträning som gäller och kanske även lite skidåkning nu när det kommit snö. Annars är det intervallträning inne på testcykel, styrketräning och vintercykling.

Karin är revanchsugen efter att varit lite skadedrabbad under den gångna säsongen. Efter en krasch med katt i juni och brutet ben i handen blev det gips i tre veckor. Det blev ändå SM-silver bara några dagar efter gipset tagits bort. Nästa olycka skedde månaden efter i Giro d´Italia. En krasch utför ett 10-km berg som resulterade i brutet revben. Karin fullföljde dock resterande etapper. –Jag hade riktigt ont och svårt att andas hårt så det blev extra kämpigt. Tycker inte om att bryta, så därför fortsatte jag de återstående sex etapperna. Bra resultat blev det i det tjeckiska etapploppet Gracia Orlova, speciellt på en bergsetapp. Även i franska Trophée d´Or blev det totalt en framskjuten placering.

Kanske kör laget Tour of Qatar 3-5 februari. Annars startar tävlingssäsongen 27 februari med ett lopp i Belgien och därefter i mars flera tävlingar i Italien, bland annat världscuppremiär. Ett träningsläger på Teneriffa är också inplanerat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *