Robin Wallner blir proffs i Team SUNN-Montgenevre


Foto: Robni Wallners blogg

STOCKHOLM ::: Robin Wallner genomförde en strålande säsong 2009. Han bästa amatörcyklist i världscupen 2009 och nu tar han ett kliv upp i karriären. 20-åringen från Spårvägen i Stockholm har skrivit kontrakt med fabriksstallet Team SUNN-Montgenevre. Han blir därmed den förste svenske downhill cyklisten i ett UCI-registrerat team på nästintill tio år.

Robin skriver själv om sitt kontrakt med team SUNN-Montgenevere:

För en del kan det låta som en ganska liten förändring eftersom jag redan kört för Sunn under 2010 men för min del och bakom kulisserna är det stora förändringar.

Att få vara del av deras fabriksteam innebär för mig att jag får egen input på min tävlings-cykel, egen mekaniker och en helt annan support än jag haft under 2009.

Efter att som 20 åring varit bästa åkare i världscupen utanför ett UCI-team under 2009 kan man tycka att det borde gå att välja & vraka…

Visst har det funnits vissa valmöjligheter men jag är övertygad om att Sunn är rätt val för mig efter att ha varit ”ombord” under 2009.

Vi har en cykel som är ruggigt bra & som jag redan är insatt i, bra support & kringsponsorer, ett bra tävlingsprogram och framförallt kommer jag under 2010 få hjälp i min träning & i mina tävlingsförberedelser av Stephané Girard som numera är team-manager på Sunn men också driver sitt Optimal-training.

Han hade bland annat hand om Nicolas Voullioz under hela hans aktiva karriär för att nämna en av de han jobbat med (Minaar, Jonnier, Chausson listan kan göras lång).

Jag är övertygad om att detta kommer göra enorm skillnad för mig och för tillfället känns allt bara ”yes-nu kör vi!”.

Att få vara i ett heltidssatsande team och kunna fokusera på det jag ska göra på banan istället för att fundera på allt som ska fungera runt mig känns som en DRÖM!

Den 15e januari åker jag till Frankrike för officiell team-release, en tur till fabriken, tester & lite förberedelser.

Efter detta planerar jag en månads vistelse i södra Spanien för att kunna träna obehindrat av snö & svensk vinter.

Jag vill rikta ett stort tack till alla mina sponsorer under 2009-års säsong och ett stort tack till Sunn som väljer att satsa på en svensk åkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *