Nöjd Thomas Lövkvist efter första veckan med Team Sky


Thomas Lövkvist under SM på Kinnekulle 2009. Foto: Dennis Nystrand – [no link]

MANCHESTER, ENGLAND ::: -Nu efter lägret så kan jag inte komma på något som inte fallit på plats, säger Thomas Lövkvist i en kommentar till Cyclesport.se. Nybildade brittiska storlaget Team Sky har haft sin första samling med cyklister, sponsorer och personal i lagets hemstad Manchester. Det är en nöjd Lövkvist som ger sin syn på intrycken från första veckan med laget.

Företaget Sky satsar 30 miljoner pund på ProTour-teamet fram till och med säsongen 2013. Det är en offantlig summa som gör det till en av de största sponsorsatsningarna inom hela cykelvärlden de kommande åren.

Två svenskar finns med i laget, sportdirektören Marcus Ljungqvist och cyklisten Thomas Lövkvist. Den senare utnämndes nyligen till ”Årets Manliga Landsvägscyklist” på Svenska Cykelgalan 2010. Thomas är nöjd med intrycken från det nya teamet:

– Det lovades mycket innan om hur saker skulle skötas och vilka saker vi skulle få. Nu efter lägret så kan jag inte komma på något som inte
fallit på plats. De har lyckats samla en mycket bra grupp med bra personligheter både bland åkare och personal. Framförallt är det kul med
en sån stor del Skandinaver.

Laget leds av Dave Brailsford från Wales. Dave är mycket entusiastisk över den Skandinaviska menatliteten och har därför med förkärlek engagerat flera skandinaver i laget. Förutom de två svenskarna finns en finsk och tre Norska cyklister samt dansken Carsten Jeppesen som operation manager i laget.

Brailsfords målsättning är mycket klar. Laget skall få fram en brittisk segrare i Tour de France inom fem år. Med det målet ställs stora krav, inte bara på personal och cyklister, utan även på utrustningen som används. Thomas Lövkvist berättar:

– Vi kommer arbeta en del tillsammans med formula1-stallet McLaren med aerodynamik. De har
väldigt stor erfarenhet av karbon vilket kan vara till stor hjälp med utveckling av material.

Även på resande fot så är laget ordentligt utrustat. Thomas berättar att de lastbilar och bussar som laget använder är riktigt fräcka med mycket hitech vad gäller utrustning.

Det är knappt tre månader kvar till säsongsdebuten för gotlänningen Lövkvist. Den 21:a februari rullar det spanska etapploppet Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol igång. Därefter väntar en hel del klassiska storlopp för svensken och hans lagkamrater:

– Vi kommer att ha ett rätt klassiskt program med Eroica, Tirreno, San Remo, Criterium International, Baskien, Fleche Wallonne och Liege-Bastogne-Liege, avslutar Thomas.

Cyclesport.se kommer att bevaka Thomas och de andra svenskar i ProTour under den långa cykelsäsongen 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *