Väntat byte när Kessikoff skiftar till landsväg


Fredrik Kessiakoff. Foto: Andreas Danielsson – [no link]

TREVISO, ITALIEN ::: Fredrik Kessiakoff har i dagarna tillkännagett att han kommer att överge sin karriär som proffs på MTB. I framtiden är det landsvägscykling som gäller och det i Pro Tour tillsammans med det spanska laget Fuji-Servetto.

Det har spekulerat under ett par års tid om när Fredrik Kessiakoff skulle ta klivet över till landsvägscykling. Att det skulle komma efter OS var ingen egentlig överraskning. Fredrik har tillhört de mer välbetalda inom MTB-sporten, men i jämförelse med landsvägscyklingen så har MTB-cyklisterna förhållandevis dåligt betalt.

Fredrik tar klivet direkt in i den högsta divisionen, ProTour. Under ledning av bl.a. Mauro Gianetti kommer Kessiakoff att ingå i uppföljaren till skandallaget Saunier-Duval. Tyvärr kan man konstatera att laget genomsyras av det som hör den gamla cykelvärlden till och kopplingarna med lagets historia är långt ifrån bruten.

Fredriks lagkamrater kommer från Saunier-Duval-teamet, ryska laget Tinkoff, Gianni Savios Diquigiovanni-Androni och Gerolsteiner.

Den amerikanska cykeltillverkaren Fuji och sovrumsmöbelföretaget Servetto från Italien har kontrakterats som sponsorer till laget. För svensk cykelsports del och för Fredrik Kessiakoff får vi hoppas att man har gjort en moralisk helomvändning i lagledningen annars är detta ett lag där skandalerna kommer att upprepa sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *