Vallentuna CK presenterar två nyförvärv till 2009


Mathias Berqvist – [no link]

VALLENTUNA ::: Vallentuna CK fortsätter satsningen med sitt herrelitlag och presenterar två nya cyklister inför 2009. Mathias Bergqvist kommer närmast från örebroklubben Almby IK och spurtkanonen Jona Ahlstrand tar klivet upp från juniorklassen och lämnar moderklubben CK Ramnäs.

Jonas Ahlstrand 18 år, ansluter från Ramnäs CK. Jonas som blev utsedd till årets junior 2008 tog bland annat SM-segrarna vid linjeloppet och kortbana för juniorer. Jonas är en komplett åkare som är åkstark, taktisk och har en bra spurt. Jonas gör 2009 sitt första år som elitcyklist men har redan hunnit med att besegra samtliga konkurrenter när han nu stiger in i elitklassen.

Mathias Bergkvist 31 år, ansluter från Almby CK. Mathias är framförallt känd som en stark mtb-cyklist men har nått fina framgångar även på landsväg med bl.a segern i Köpings GP 2007 som främsta merit. Mathias är en duktig GP-cyklist med en stark spurt och kan också jobba hårt i klungan. Till nästa säsong kommer Mathias att fokusera på landsvägstävlingar.

Vallentunas sportchef Leif Karlsson kommenterar nyförvärven:

”Vi är väldigt nöjda med att både Ahlstrand och Bergkvist valt att ansluta till vår trupp. Bägge två har egenskaper som kompletterar våra övriga cyklisters egenskaper. Ahlstrand anser vi är en av Sveriges mest lovande cyklister och vi har följt honom noggrant senaste säsongerna. Ahlstrand har en stor potential. Bergkvist lärde vi känna i Köping förra året när han avgjorde på slutvarvet. Vi har därefter studerat honom och tror att han kan utvecklas ordentligt genom sin satsning på landsväg.

Jonas Ahlstrand kommentarer klubbvalet:

”Jag tycker det skall bli väldigt roligt att tävla för Vallentuna CK. Jag känner flertalet cyklister sedan tidigare och tror att det är rätt miljö för mig att fortsätta utvecklas. Vallentuna har också en långsiktig plan som jag tycker är intressant”.

Mathias Bergkvist kommenterar klubbvalet:

”När jag nu bestämt mig för att fokusera på landsväg ville jag åka i ett starkt lag. Vallentuna ha kört bra hela säsongen och det verkar vara en positiv stämning bland deras cyklister. Jag ser verkligen fram emot att få tävla i Vallentuna”.

Vallentunas kompletta trupp för 2009 kommer senare att presenteras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *