Svenska cup-mästarna Svanesund satsar ännu hårdare


Madelene Olsson vann den svenska landsvägscupen 2008, både individuellt och med sitt lag Svanesunds GIF. Foto: Dennis Nystrand – [no link]

SVANESUND ::: Trots små resurser under årets säsong mäktade Svanesunds GIF med att bli årets bästa damlag. Segerreceptet stavas lagarbete. Nästa säsong ska den värdefulla titeln försvaras.

För att nå nästa säsongs uppsatta mål satsar Svanesunds GIF på en större trupp, bestående av tio cyklister, som alla trivs ihop superbra. Laget fortsätter alltså på sitt segerrecept från i år, med ett väl fungerande lag, som alla är införstådda med att lagets styrka är starkare än individen. Därför har de nya värvningarna handplockats av lagledningen.

De stora stjärnorna saknas på listan över nyförvärv men laget visade redan under årets säsong att det går cykla snabbt när man hjälps åt.

– Tjejerna körde bra i år och framförallt hade de roligt ihop. Nu hoppas vi kunna göra något riktigt bra av detta till nästa säsong, säger lagledaren Göran Buss.

Lagets stjärna, Madelene Olsson, har valt att stanna kvar i laget och tycker att det ska bli hur spännande som helst med den utökade satsningen.

– Det är halva grejen, att vi har så roligt ihop. Alla är taggade att köra för laget och vi hoppas kunna ändra på attityden i klungan så att cyklisterna vågar köra även om de inte är bäst, säger hon.

Maria Ehrin missade hela årets säsongen på grund av en knäskada och ett svårt benbrott. Nästa säsong hoppas hon kunna göra comeback och hon tillför laget värdefull rutin och erfarenhet från sin tid i det holländska laget Team Merida.

Sara Olsson, Kajsa Dahlberg och Lisa Dahlberg tar klivet upp till elitklassen och tillsammans med andraårsjunioren Malin Buss, Tilina Levin, Tina Levin och Martina Thomasson utgör de en viktig pusselbit i lagbygget.

Carolin Gustavsson ansluter till truppen efter två säsonger hos Alriksson Cycle Team. Hon passar perfekt in i Svanesunds lagbygge med sin lojalitet och åkstyrka.

Svanesunds GIF – 2009:
Madelene Olsson
Maria Ehrin
Sara Olsson
Malin Buss
Tilina Levin
Martina Thomasson
Carolin Gustavsson (Alriksson Cycle Team)
Kajsa Dahlberg (Södertälje CK)
Lisa Dahlberg (Södertälje CK)
Tina Levin (Staffanstorp CK)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *