Karin Aune byter team till 2008!


– [no link]

ÖREBRO ::: Karin Aune byter team till nästa år och har dagarna som varit skrivit kontrakt med det österrikiska proffslaget Team Uniqa.

– Det känns väldigt bra och spännande att komma till ett österrikiskt lag!
Hon har under de två senaste åren kört för italienska team och lämnar topplaget Menikini där bland annat Susanne Ljungskog ska köra nästa år. Mentaliteten och planeringen är rätt annorlunda i Italien jämfört med i Sverige. Detta har skapat många frustrerande situationer.


”Aune lämnar nu det Italienska laget Menikini.”

Team Uniqa är lite mindre än det lag hon körde för i år, men det har också varit ett medvetet val av Karin.

– I det här laget kommer jag att få en friare roll och kunna köra mer för egna resultat, vilket jag tror passar mig bättre. I år har Karin däremot ofta fått agera hjälpryttare.

Första träffen med laget blir ett fyra veckors träningsläger med start i början av februari. Då bär det av till södra Spanien eller Algarve i Portugal. – Det ska bli skönt att komma till lite varmare platser och träna. Annars har vinterträningen flutit på mycket bra och hon är starkare nu jämfört med samma tid förra året.

– Jag läste ju tyska i skolan, så det blir väl till att repetera lite. Men annars pratar de bra engelska där till skillnad från i Italien. Laget är stationerat i Graz. Det blir också i Graz samt i Innsbruck som hon kommer att spendera en del tid när hon inte är ute och tävlar eller är hemma i Sverige.

På svenska tävlingar fortsätter Karin att köra för Örebrocyklisterna.

Lagets webbsida: Team Uniqa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *