Inför säsongen 2008, del 5: Susanne Ljungskog!


Susanne Ljungskog på årets SM i Uppsala. – [no link]

SURTE ::: Under de mörka vintermånaderna tar Cyclesport.se pulsen på de svenska cyklister som spenderar mesta tiden utanför landets gränser. Idag går vi vidare i denna serie med den tigare dubbla världsmästarinnan Susanne Ljungskog.

Vi på Cyclesport.se kontaktade Ljungskog för att höra hur det ser ut inför kommande säsong.

Susanne Ljungskog är född den 16 mars 1976 i Halmstad.
Efter VM guldet 2002 i Zolder, Belgien tilldelades hon bragdguldet av Svenska dagbladet och året där på lyckades hon försvara sin världsmästartitel under VM veckan i Hamilton, Kanada.


”Susanne Ljungskogs guldspurt i VM 2003 i Hamilton, Kanada.”

Under säsongen 2007 fick vi se Susanne göra riktigt fina prestationer, bl.a. genom seger i det spanska etapploppet Emakumeen Birra och det stora franska etapploppet Tour de l’Aude. Ytterliagre en framgångsrik säsong i den yppersta världseliten kom med seger på säsongens sista tävling, det klassiska franska tempoloppet Chrono de Nations.

I november kom det väntade beskedet att Susanne är klar för ytterligare ett OS. Tillsammans med övriga aktuella svenska cyklister var hon på plats i Peking tidigare i höst för att provåka banorna.

Susanne har kört för det holländska laget Team Flexpoint sedan 2005, men nu är det klart att hon kommer att tävla för Team Menikini-Selle Italia under säsongen 2008, f.ö. samma team som svenskan Karin Aune tävlade för säsongen 2007.

De dagar när Susanne Ljungskog inte är ute i världen på resor och tävlingar så är hon bosatt med sambon Klas i Surte, Göteborg, Sverige.

Under säsongen 2008 kommer hon att åka på en cykel av märket Guerciotti, ett märke som i Sverige säljs av Racerdepån i Falköping.

Säsongen börjar för Susanne i Australien med Geelong Tour 20-22 februari, men de tävlingar som blir viktigast och som hon kommer satsa mest på är Tour de l´Aude, Giro de Italia, OS och VM.

Vill ni veta mer om Susanne och vara uppdaterade så är det bästa att kolla in hennes webbsida: www.ljungskog.com
Lagets webbsida: www.menikini.com

Team Menikini- Selle Italia 2008:
8 åkare som är kvar från året som gick:
Sigrid Corneo (Italien)
Fabiana Luperini (Italien)
Marina Romoli (Italien)
Silvia Valsecchi (Italien)
Rochelle Gilmore (Australien)
Olivia Gollan (Australien)
Oxana Kozonchuk (Ryssland)
Miho Oki (Japan)

Nyförvärv:
Giada Borgato (Italien)
Lorena Foresi (Italien)
Gloria Presti (Italien)
Natalia Bates (Australien)
Kori Kelly Seehafer (USA)
Susanne Ljungskog (Sverige)
Olga Slyusareva (Ryssland)
Trine Schmidt (Danmark)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *