Inför säsongen 2008, del 3: Calle Friberg


– [no link]

FREIBURG, TYSKLAND ::: Under de mörka vintermånaderna tar Cyclesport.se pulsen på de svenska cyklister som spenderar mesta tiden utanför landets gränser. Idag går vi vidare i denna serie med den den hårdsatsande MTB-cyklisten Calle Friberg.

Vi på Cyclesport.se kontaktade Calle Friberg för att höra hur det ser ut inför kommande säsong.

Den 26-årige stockholmaren Calle Friberg har kört i det tyska laget SRM-Simplon det senaste året. Han har trivts bra med lag och Freiburg i tyskland, där både han och teamet är lokalisterade. Nyligen meddelade han på sin hemsida att han kommer att stanna där säsongen 2008 också.

Friberg hade en tuff öppning på årets säsong. Det började med en långdragen antibiotikakur mot halsfluss i mars, som sedan gick över i en knäskada som satt i under April. Det var tungt och så motigt att han ett tag funderade över att ge upp cyklingen på den här nivån. Under sommaren lossnade det dock. Mot slutet av säsongen rullade han in som fyra i tyska Singen. Det var på Rothaus international Marathon där en stor del av de bästa långloppsåkarna i världen fanns med.

Tyvärr så slutade säsongen på samma sätt som den började, med en antibiotikakur. Det gjorde att Calle fick ge ett upp ett av säsongens mål, Maraton-VM som i år gick i tyska St Wendel.

I november meddelade Calle att allting var klart med nytt kontrakt med teamet och att han blir kvar i Freiburg. Calle har trivts bra i den tyska staden och ser framemot kommande säsong.
– Stigarna här i Schwartzwald är grymma, säger ha till Cyclesport.se.

Calle kommer att tävla hela säsongen med precis samma lagkamrater som i år. Organisationen i teamet är också samma, däremot är det ännu inte helt klart vilka cyklar som laget kommer att åka på.

Säsongen kommer att inledas med klassiska Sunshine Cup på Cypern. Calle säger att för honom kommer fokus att ligga på Bundesligan i Tyskland, Världscupen, SM och förhoppningsvis EM och VM.

Vill ni veta mer om vad han pysslar med så är det bästa att kolla in hans webbsida: callefriberg.blogspot.com samt lagets sida www.srm-simplon-team.de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *