Cyclecomponents har samarbetsavtal med Vallentuna CK


– [no link]

VALLENTUNA ::: Under hösten 2007 vann cykelklubben Cyclecomponents.com CK stafett-SM strax före Vallentuna CK. Nu ingår företaget Cyclecomponents Scandinavia AB samt Vallentuna CK ett samarbetsavtal inför 2008.
Företaget Cyclecomponents Scandinavia AB kommer via två av sina internetbutiker Cyclefactory – en riktig cykelbutik men på Internet och Cyclecomponents – Skandinaviens största komponent- och tillbehörsbutik för cyklister förse Vallentunas elitlag med cyklar och tillbehör.

Internetbutiken Cyclecomponents är idag Skandinaviens största komponent- /tillbehörsbutik för cyklister och man satsar nu stort för att även bli störst inom försäljning av kompletta cyklar. Cykelförsäljningen kommer ske genom den nyöppnade cykelbutiken Cyclefactory och Vallentunas elitlag kommer som ambassadörer i Stockholmsregionen, vara ett led i marknadsföringen av denna.

Vallentuna CK är Sveriges senaste elitlag som redan under sin första säsong lyckats ta ett SM-silver, haft två cyklister i U23-landslaget, tagit flera segrar och en tredjeplats i Svenska lagrankingen. Vallentuna CK har som uttalad målsättning att på sikt bli Sveriges bästa elitlag.

Cykeln som Vallentuna under 2008 kommer använda är specificerad och monterad i Karlstad av personalen på Cyclefactory. ”Tonvikten har lagts på att cykeln skall vara snabb då det inte finns några berg i Sverige, sen gör det ju inget om den blir lätt vilket inte heller kommer vara något problem då cyklarna är byggda på SRAM RED, Reynolds-hjul samt Ritchey WCS-komponenter.”, säger Tony Widing produktionsansvarig Cyclefactory.

Ram: Kuota Kebel
Det Italienska varumärket Kuota är med sina 6 år som ramtillverkare relativt nya, men företaget Sintema som äger varumärket har producerat kolfiberprodukter till cykelbranschen långt längre än så. Kuota som tills nu kanske varit mest känt inom triathlonkretsar och det genom Norman Stadler, flerfaldig Ironmanvinnare, satsar nu hårt för att nå ut på racermarknaden. Man kommer bl. a. sponsra det Franska laget Agritubel där fransmännens stora hjälte Christophe Moreau kommer köra nästa år.


”Laget kommer att köra på en ram av märket: Kuota Kebel.”

Grupp: SRAM RED
Cyklarna kommer att utrustas med SRAM RED som är den lättaste och klart hetaste gruppen som kommer att sitta på cyklar nästa år.


”Komponent grupp på cyklarna blir: SRAM RED.”

Hjul: Reynolds Solitude, SDV66, DV46, MV32 samt KOM
Hjulen kommer från Amerikanska Reynolds, aluminiumhjul för träning/tävling och kolfiberhjul för tävling. Reynolds som varit verksamma inom många olika delar av cykelbranschen renodlar nu sin verksamhet och storsatsar på sin hjultillverkning. Reynolds bygger sina hjul på egna fälgar men använder DT-nav samt DT-ekrar vilket borgar för bra kvalitet och gör hjulen mycket lättservade. Deras produktportfölj omfattar allt från superlätta bergshjul till tempohjul. Även de kommer att sponsra proffslaget Agritubel.

Pedaler: Look Keo Carbon
Look är inte någon nykomling på cykelmarknaden men ett mycket bra val om man söker låg vikt samt hög funktionalitet.

Styre m.m: Ritchey WCS
För allt annat på cyklarna är det Ritchey som levererar produkterna, även här är det ett mycket bra val om man söker låg vikt samt hög funktionalitet.


” Styre, styrstam m.m blir: Ritchey WCS.”


” Sadel blir också från märket: Ritchey.”

Kläder/skor: Adidas
Adidas behöver ingen närmare presentation, dock inte så känt inom cykel som övriga sporter något som säkerligen kommer ändras så fort kännedomen om deras eminenta cykelprodukter kommer ut.


”Kläder och skor från: Adidas.”

Hjälmar: Catlike Whisper Plus
Spanskt hjälmmärke som alltid syns så fort det börjar gå uppför på cykeltävlingar, då många av de Spanska proffslagen kör med det. Modellen Whisper Plus är en av de lättaste hjälmarna på marknaden, att den även är en av de snyggaste är inte någon nackdel.


”Hjälmar från: Catlike Whisper Plus.”

Övrigt: Vallentuna CK kommer också genom samarbetsavtalet att erbjudas wattbaserad träningshjälp med SRM alternativt PowerTap.

Andreas Moberg:
VD Cyclecomponets Scandinavia AB

”Vi gör den största satsningen på ett svenskt elitlag sedan samarbetet med Team Mälarenergi. Det samarbetet gav oss mycket feedback och erfarenhet på vad ett elitlag behöver, vilket gör att vi nu kan ge Vallentuna CK den stöttning som behövs för att uppnå sitt mål att bli bäst i Sverige. Vallentuna CK har många lovande cyklister som med vår hjälp kan utvecklas till riktigt bra cyklister. Vi ser fram emot samarbetet och är säkra på att det kommer att gynna bägge parter.”

Leif Karlsson:
Sportchef Vallentuna CK

”Genom samarbetsavtalet får våra cyklister chansen att träna och tävla på det bästa marknaden har att erbjuda. Cyclecomponents har kunnig personal och är mycket kompetenta på wattbaserad träning. Cyclecomponents visade genom sin satsning på Team Mälarenergi vilka resurser företaget har och det känns väldigt stimulerande att dessa resurser nu läggs på Vallentuna CK. Våra cyklister får utrustningen utan egna ekonomiska åtaganden och kan koncentrera sig på att förbättra sina egna prestationer. Cyclecomponents är en av våra nya sponsorer samtidigt som vi behåller alla gamla sponsorer. Vi skapar förutsättningar för att våra cyklister kan utvecklas maximalt hos Vallentuna CK”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *