Skånsk elitsatsning med CK Ringen 2008


”Anders Dellien och Sead Mujacevic, slottsrundan” – [no link]

MALMÖ ::: CK Ringen blir nya som ett elitsatsande lag till säsongen 2008. Malmölaget lyckades med bedriften att ta hem ett SM-guld redan 2007 på kortbana i Tranås. Nu har man ett elitlag med sex åkare och en bred övrig verksamhet i klubben.
Här presenterar sig klubben i ett pressmeddelande till oss:

CK Ringen är ingen storklubb men har alltid med hårt arbete och kamratskap nått framgångar både på tävlingsbanorna och som tävlingsarrangör. Klubben har ett grundmurat renommé och har sedan grundandet 1947 varit en kraft att räkna med i Svensk cykel.

CK Ringens ledarstab har genom åren haft många starka namn, som Frans och Gösta Desaix, Börje Alexandersson, Bengt Lindström och Stig Jonsson. På tävlingsbanorna har namn som världsmästaren och Tour de France sjuan Sven-Åke Nilsson och svenska mästarna Peter Larsson, Björn Gerlach och Mathias Kristiansson kört för CK Ringen under hela sin karriär.

CK Ringens inriktning har alltid varit klubbgemenskap och kamratskap och det är några av anledningarna till att de ovan nämnda svenska mästarna fortfarande är aktiva i klubben som ledare.

CK Ringens organisation, sammanhållning och kollektiva kunskap är något ganska unikt i Svensk cykel och detta har lett till att klubben på senare år dragit till sig många nya aktiva – allt från etablerade elitcyklister till nybörjare.

2008 kommer att vara ett väldigt händelserikt år för CK Ringen. Här är huvuddragen:

Arrangemang
Sedan fem år tillbaka står CK Ringen som arrangör för en av Sveriges mest uppskattade tävlingar, linjeloppet i Hököpinge Kyrkby i mitten av juli. Förutom den högsta eliten från Sverige och Danmark drar loppet också till sig många tävlande i ungdoms- och veteranklasser.

För att göra loppet ännu attraktivare kommer CK Ringen 2008 att arrangera ytterligare en tävling dagen efter. Datum för detta är 19-20 juli.

CK Ringen kommer även att stå som teknisk arrangör för cykeltävlingarna under European Masters Games (EMG), en idrottstävling för veteraner, i ett 20-tal olika grenar, som förväntas samla 20000 idrottare i Malmö i början av september.

Tävlingsverksamhet
CK Ringens tävlingsverksamhet karaktäriseras även den av kamratskap och lagarbete. Den organisation som klubben byggt upp kring tävling och träning samt de goda resultat som föreningens aktiva presterat har lett till att ett antal cyklister från andra föreningar sökt sig till CK Ringen.

Elitgrupp
CK Ringens elitgrupp kommer under 2008 att bestå av:

Anders Dellien 40 – Rutinerad lagkapten, Götalandsmästare 2004
Anders var under 2007 en stor orsak till klubbens framgångar. Med sin rutin och vilja att offra sig har han varit ett stort stöd för klubbens unga cyklister. Detta kommer han att fortsätta vara även under kommande säsong. Förhoppningsvis kan Anders också hitta sitt forna driv på tempoloppen igen och där prestera resultat även för egen del.

Patrik Ericsson 21 – Flerfaldig USM-vinnare i både cykel och simning
Efter att ha sysslat med triathlon under några säsonger, bestämde sig Patrik 2007 för att satsa helhjärtat på cykel. Patrik hade under året en mycket god utvecklingskurva, som började i seniorklassen och slutade med en tolfteplats på kortbane-SM. Under 2008 hoppas vi, för Patrik, på topplaceringar i cuptävlingarna och därmed även i sammandraget.



”Patrik Ericsson vinner Östgötaloppets seniorklass.”

Marcus Larsen 21 (ny) – Utvecklingsbar talang, GM-brons 2005
Marcus är en mycket träningsvillig cyklist med hög kapacitet, som hittills inte fått de resultat han förtjänar. När han nu kommer till en närande miljö med goda lagkamrater kommer Markus med all säkerhet att få utdelning för sitt slit. Han kommer speciellt till sin rätt på banor med längre backar.

Patrik Löfving 29 (ny) – Mycket åkstark cyklist med flera år i det största svenska laget

Efter ett par år med relativt lite tävlande har Patrik bestämt sig för att under 2008 tävla flitigt igen. Även om Patrik legat lågt de senaste två åren har hans stora kapacitet ändå gett honom framskjutna placeringar i de få tävlingar han har kört. I sin andra start för året mäktade han exempelvis med att ta medalj på GM-tempot. Under 2008 är förhoppningen att Patrik både skall vara en klippa för de yngre cyklisterna att luta sig mot och, med sin placeringssäkerhet och jämnhet, generera mycket rankingpoäng till klubben.

Sead Mujacevic 19 – Komplett, mycket offensiv, svensk mästare kortbana 2007
Sead har gjort kometkarriär och redan under sitt första år i elitklassen etablerat sig som en av de bästa i Sverige. Hans offensiva åkning kombinerat med en fantastisk kapacitet för alla typer av cykeltävling har gett honom mängder av placeringar, med segern i kortbane-SM som topp. Hans fantastiska körning i hemmatävlingen Heino-loppet drog även till sig intresse från de danska continental-lag som deltog och Sead kommer därför att under kommande år vara en del av Team Vision Bikes. Glädjande nog kommer CK Ringen även under 2008 kunna räkna med Sead i de stora svenska tävlingarna.



”Sead Mujacevic vinner kortbane-sm.”

Tim Wennberg 18 (ny) – Stor talang, juniorlandslagsman 2007
Tim har varit en framstående cyklist ända sedan tidigaste ungdomsåren och har plockat hem segrar och medaljer vartenda år sedan han började som elvaåring. Under 2007 fick han representera Sverige vid den stora juniortävlingen Trofeo Carlsberg i Tyskland. Tim är en mycket tekniskt skicklig cyklist med bra ”klipp”. Under kommande säsong, hans första i elitklassen, hoppas vi på goda resultat från Tim på prologer och GP-lopp.

Gruppens mål är att fortsätta vara ett av de fem bästa elitlagen i Sverige. Placeringar och segrar i både de stora och små svenska tävlingarna samt nya SM-medaljer skall leda till detta. Elitgruppen kommer även, för att få vana vid tufft motstånd, att tävla flitigt i Danmark.

Ledare för elitgruppen är Fredrik Bengtsson, som står för träning och administration samt Martin Brink som står för taktik och strategi under tävling.

Klubben håller just nu på att bygga upp en sponsorbas inför 2008. Intresserade kan kontakta ad@ckringen.se.

Talanggrupp herr
CK Ringen har även knutit till sig ett antal aktiva med annan idrottsbakgrund, som ska utvecklas till duktiga cyklister. Ledande i denna grupp blir f.d. juniorlandslagsmannen i rugby Jonas Hylén, f.d. multisportaren Pontus Karlsson samt Morgan Levin. I gruppen ingår även Hampus Blixt (voltige), Andreas Caranelli, Ola Hagbyhn (am fotboll) och Marko Tomasek. Till denna grupp kommer också Damelitcyklisterna Marianne Larsson och Angela Fox samt junioren Pontus Jönsson att vara knutna.

Gruppens mål är att göra bra resultat på lokala tävlingar och att utveckla cyklister som kan fylla på elitgruppen.

Veterangrupp
CK Ringens veterangrupp består av en blandning av före detta elitcyklister och före detta elitaktiva inom andra idrotter. Bland dessa märks:
Thomas Bengtsson H30 f.d. elitcyklist, Götalandsmästare 2006
Dick Fogelström H40 f.d. am fotboll, SM brons 2006, SM silver 2007 partempo
Christian Lentz H50 f.d. elitcyklist, SM guld 2005, NM guld 2006 mm. mm.

I gruppen ingår också; Fredrik Bengtsson, Martin Brink, Lars Göran Canerholm, Kasper Ibsen, Jerker Kristiansson, Peter Magnusson, Johannes Mattisson, Ulf Persson och Martin Trojer, som alla är kapabla att ta medaljer vid distrikts- och landsdelsmästerskap i sin åldersklass.

Gruppens mål är att vara den bästa veteranklubben i Skåne, samt att fortsätta att ta medaljer vid SM och GM. De gillar också att plåga elitcyklisterna på klubbens träningar.

Mer information om klubben finns på www.ckringen.se.


Sead Mujacevic på tempo-SM 2007. Foto: Dennis Nystrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *