Söderhamns CA ökar sin elitsatsning


Söderhamnscyklisterna satsar vidare på Svenska Cupen 2007. Foto: Anders Agstam Söderhamns CA

SÖDEHAMN ::: Säsongen 2006 klev Söderhamns CA in som ett av de satsande lagen i svensk elitcykling. Nu ökar man sin ansträngning ytterligare till kommande säsong, men det är fortfarande Svenska Cupen som gäller.

Svenska Landsvägscupens lagtävling har varit en inkörsport för flera lag som idag satsar på elitcykling. Söderhamns CA provade denna metod i fjol och kommer nu att köra vidare på samma sätt även 2007.

Edmund Spaanheden som är ledare för laget och ordförande i den norrländska klubben, berättar att man gärna ser att satsningen växer till sig en sådan takt att både organisation och ekonomi säkert hänger med. Planer på att ha ett elitlag med cyklister som alla är licensierade för laget finns naturligtvis och det är en målsättning, men i dagsläget handlar det bara om Svenska Cupen.

Något som både uppmuntrar och inspirerar cyklister och ledare är naturligtvis den egna deltävlingen i cupen, Söderhamns 3-dagars. Tävlingen körs som cupens näst sista deltävling. 2007 handlar det om tre etapper, ett tempo och två linjelopp.

Söederhamns lag kommer att bestå aven stor del norrländska cyklister. I dagsläget har man inte gjort klart med alla som är aktuella men säger att det handlar om ca 12 cyklister som är aktuella.

Följande åkare är klara för start i Söderhamns CA’s Cupelag:
Klas Kullman (licensierad i Söderhamns CA)
Peter Eriksson (licensierad i Söderhamns CA)
David Sundström (licensierad i Söderhamns CA)
Fredrik Kingstad (licensierad i IF Castor)
Johan Gustafsson (licensierad i IF Castor)
Sigve Colbjörnsen (licensierad i IF Castor)
Tom Wieselblad (Licensierad i Sundsvallscyklisterna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *