Team CykelCity.se har gjort klart med Kalle Sandell


Kalle Sandell. Foto: Dennis Nystrand – [no link]

STOCKHOLM ::: Katrineholmskillen Kalle Sandell slog igenom nationellt under säsongen 2005. Efter ett antal fina placeringar i Svenska Cupen så kontrakterades han av Team Mälarenergi. Nu står det klart att han kommer att skriva kontrakt med Team CykelCity.se.

-Vi hade en dialog redan inför säsongen 2006, berättar Kalle för Cyclesport.se. Jag stod ju utan lag efter att TME lagt ner sin verksamhet och visst fanns det planer på någon annan form av cykelverksamhet här i Mälardalen, men så blev det inte. Ett tag såg det ut som at jag skulle ta klivet tillbaka till min moderklubb CK Ceres i Katrineholm.

Kalle har jobbat hårt under säsongen som var. Han tog hem totalsegern i den första elitupplagan av U6 Cycle Tour. Ett SM silver blev det på kortbana och han var snubblande nära segern på sista etappen, kungaetappen med väggen som
avslutning, i det norska UCI-etapploppet Roserittet i september. En punktering och en taskigt skött service stod mellan honom och den åtråvärda segern.

Kalle har jobbat hårt för att få ett större internationellt kontaktnät under hösten. Resultatet har blivet ett par viktiga kontakter i Belgien. Hans mål är naturligtvis att köra i ett lag som tävlar internationellt, men riktigt där är han inte ännu.

-Förmodligen kommer jag att både inleda och avsluta säsongen i Belgien. Om jag får med mig några fina resultat därifrån så ökar det naturligtvis mina chanser att få köra utomlands på heltid. Men just nu finns det många mer duktigare cyklister än jag på kontinenten så jag får arbeta hårt på det, säger Sandell.

-Jag är jättenöjd med att ytterligare en säsong kunna få plats i landets bästa elitlag, avslutar Kalle.

Team Cykelcity.se’s sportchef Johan Ottosson:
Kalle hade vi ögonen på redan till årets säsong så
det känns väldigt kul att ha honom i laget. Han har utvecklats mycket de senaste åren och vi är övertygade om att han kommer fortsätta att utvecklas hos oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *