Caroline Andersson på 10:e plats i Holländska Watersley Park

20-åriga Caroline Andersson (Team Coop-Hitec Products) fanns som ensam svensk med i elitklassen när etapploppet Watersley Womens Challenge avgjordes i helgen. Hon gjorde en mycket stark avslutning på den kuperade avslutningen i Watersley Park i staden Sittard-Geleen. Till start fanns även ett svenskt juniorlandslag i det Nations Cup junioretapplopp som kördes parallellt med damelitens tävling.

Den avslutande etappen av Watersley Womens Challenge var en riktigt tuff tillställning. Det är bara en vecka sedan Holland Runt för damer gästade samma park i Limburg i sydöstra Nederländerna för att göra upp i den kuperade terrängen. Över hälften av de åkare som startade etappen bröt under loppet. Det vara bara 32 åkare som tog sig i mål.

Andersson visade sin styrka och kvalitet genom att finns med långt fram i loppet. Hon körde in på tiondeplats på etappen och avancerade därmed upp till en meriterande tolfteplats i slutprotokollet.

Junioretapploppet Watersley Ladies Challenge ingår som en del i UCI Nations Cup, världscupen för landslag för unga åkare. Fem svenska tjejer fanns till start inledningsvis. Två av dem fullföljde hela tävlingen där manfallet var stort på sista etappen, precis som för elitåkarna. Mölndalscyklisten Alma Johansson noterades för en 23:e plats på den tuffa avslutningen. Bästa svenska sammanlagt var Felicia Israelsson. Zoe Bäckstedt som tävlar för det brittiska landslaget vann den andra etappen och slutade femma sammanlagt.

SLUTRESULTAT JUNIORER NATIONS CUP:
1  PERKINS Flora Great Britain 03:41:07
2  MACPHERSON Makayla LUX – Sideshow p/b Specialized 00:17
3  RIEDMANN Linda Germany 00:46
4  COUZENS Millie Great Britain 00:57
5  BACKSTEDT Zoe Great Britain 02:06
48  ISRAELSSON Felicia Sweden 10:10
50  JOHANSSON Alma Sweden 10:14

SLUTRESULTAT DAMER ELIT (UCI 2.2):
1  RAAIJMAKERS Marit Parkhotel Valkenburg 05:47:33
2  BOSSUYT Shari NXTG Racing 05:47:55
3  LIMPENS Pien Parkhotel Valkenburg 05:49:07
4  GERRITSE Femke Parkhotel Valkenburg 05:50:28
5  WOLLASTON Ally NXTG Racing 05:50:30
12  ANDERSSON Caroline Team Coop – Hitec Products 05:53:46

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.