4.600 cyklade hela Vätternrundan 2021

PRESSMEDDELANDE FRÅN VÄTTERNRUNDAN: En kall natt. Men en strålande, värmande sol hela lördagen. När Vätternrundan äntligen var tillbaka igen, det första stora motionsloppet efter pandemin, blev det en minnesvärd resa runt sjön för deltagarna.
– Den allmänna känslan bland cyklisterna är att den här rundan har varit en av de tuffaste men också en av de bästa, säger Oskar Sundblad, vd för Vätternrundan.

Efter ett och ett halvt års pandemi, där förra årets Vätternrundan blev en hemmavariant, var det på fredagen och lördagen äntligen dags för ett arrangemang med start och mål i Motala igen. Första start gick 19.30 på fredagskvällen och sedan startade cyklisterna varannan minut hela natten. Framför sig hade de 31,5 mils tuff cykling runt hela Vättern och det var trötta och lyckliga cyklister som rullade in i målet under lördagen. En av de lyckliga i mål var 18-årige Edvin Adolfsson från Katrineholm.

– Det känns ofattbart att komma i mål, nu har jag äntligen cyklat runt hela Vättern. Min pappa har en föräldragård här i Motala, så Vätternrundan ingår i mitt DNA. Jag har alltid drömt om att få cykla runt Vättern och nu har jag äntligen gjort det, berättar Edvin.

Totalt kom cirka 6 900 cyklister till start i den 56:e Vätternrundan. Det är betydligt färre än ett vanligt år, då närmare 20 000 brukar starta i det klassiska motionsloppet. Årets Vätternrunda blev lite annorlunda på grund av pandemin, med förändringar i framför allt i start, mål och depåer för att följa de restriktioner som gäller. Och deltagarna fick en utmanande resa runt Sveriges näst största sjö.

– Det var en lite tuffare runda i år än det brukar vara, säger Oskar Sundblad. Dels var det premiär för vår nya, längre bansträckning och det blev också fler timmar i mörker i och med att vi kör i september i stället för vår vanliga helg i juni. Men det har varit en bra runda med många glada cyklister.

Vid 18-tiden på lördagseftermiddagen hade cirka 4 600 cyklister nått målet i Motala och 438 cyklister hade brutit loppet.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.